Gradska hronika

Zbog duga, Činiglavci bez vode

Zbog zaostalog duga od 700.000 dinara  za utrošenu struju, na koju je priključena  vodovodna pumpa, selo Činiglavci je ovih dana ostalo bez vode, usled čega se meštani snabdevaju sa seoskih izvora i javnih česmi. Šef dimitrovgradske Elektrodistribucije, koja crpnu stanicu snabdeva strujom  Zoran Gerov, kaže da su isključenju prethodile opomene zbog neplaćenih računa.

voda iz vodovoda ispravna za pice-Sa mesnom zajednicom smo , povodom  dugova, napravili reprogram , koji međutim, nije ispoštovan. Sporazum je predviđao otplatu duga na 36 rata, međutim, mesna zajednica je kasnila sa uplatom četiri rate, tako da je ovo bio neminovan  epilog. Ukupna dugovanja ovog sela za struju, su oko 700.000 dinara-kaže Gerov i dodaje da je Distribucija spremna za dogovor, ali da se on mora poštovati.

Od molenta isključenja pomenuta mesna zajednica je na ime duga uplatila svega 35.815, dinara. Problemi sa plaćanjem računa za utrošenu struju na crpnoj stanici u Činiglavcima protežu se već više godina unazad.

P.V.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker