Lokalna samouprava

Zaživeo portal za prijavu sezonskih radnika, koristi i za poslodavce i za radnike

Na Skupštini  je polovinom prošle godine usvojen Zakon o pojednostavljenom radnom angažovanju radnika na sezonskim poslovima u određenim delatnostima ( “Službeni glasnik RS” broj 50 od 29.juna 2018. )koji se odnosi na poljoprviredu, šumarstvo i vodoprivredu čija je primena počela u januaru 2019. godine.

Zakon donosi i određenje novine. S tim u vezi uvodi se portal www.sezonskiradnici.gov.rs koji poslodavci iz sektora poljoprivrede od januara 2019. godine koriste za prijavu sezonskih radnika i koji je u nadležnosti Poreske uprave. Povezan je sa Centralnom evidencijom obaveznog socijalnog osiguranja i Nacionalnom službom za zapošljavanje.

U okviru  Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Grada Pirota funkcionisaće servisni centar čiji će zadatak biti da pružaju informacije o novom e-sistemu angažovanja sezonskih radnika,  informacije o postojanju registra sezonskih radnika poslodavcima i radnicima kao i da analiziraju statističke podatke o broju sezonskih radnika i broju poslodavaca na nivou JLS.

Ovom prilikom pozivamo zainteresovane poslodavce u poljoprivredi da prisustvuju obuci za korišćenje portala www.sezonskiradnici.gov.rs koju sprovodi NALED uz podršku Grada Pirota i Ugovorne okružne privredne komore Pirot u ponedeljak 18.03.2019. u prostorijama Ugovorne okružne privredne  komore Pirot od 12 h do 14 h. Adresa je Dobrice Milutinovića , TC, “Vezni Trakt” lokal broj 5.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker