Sport

Završava se Evropska nedelja sporta – Sportske aktivnosti se nastavljaju

Evropska nedelja sporta koja je počela  23. septembra završava se sutra. Ova sportska manifestacija realizuje se u zemljama Evrope osmi put a u Pirotu peti.  Predstavnici Evropske komisije za sport danas su posetili Pirot i deci uručili nagrade za uspešno učešće u sportskim aktivnostima.

Kroz javne treninge brojni klubovi su u proteklih nedelju dana promovisali sport i zdrave stilove života.  Evropska komisija pokrenula je ovu manifestaciju sa ciljem da se građani što masovnije bave fizičkom aktivnošću, bez obzira na godine i fiziku spremnost. Pirot je jedan od sedetak gradova u Srbiji koji je  i ove godine bio deo manifestacije  u kojoj učestvuje preko million učesnika u više od 200.000 događaja.

Amelija Kostadinović, predstavnik GU  za vanprivredu rekla je da je cilj cele akcije promovisanje sporta, zdarvog načina života i da se  što više  mladih ali i odraslih i starih uključi u sportske aktivnosti. “Danas nam je čast što su nam u goste došli predstavnici Evropske komisije za sport koji ove godine obilaze deset gradova u Srbiji, među kojima je i Pirot. Sa završetkom  Evropske nedelja sporta ne želimo da se  završe sportske aktivnosti u našem gradu već da Piroćanci u što većem broju nastave da se bave sportom” -poručila je Kostadinovićeva.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker