Dimitrovgrad

Zaplenjeno 1.5 tona garderobe i 20.000 evra

Carinici  na graničnom prelazu Gradina privremeno su zadržali oko 1.500 kilograma garderobe falsifikovanih robnih marki i sprečili pokušaj krijumčarenja 20.000 evra.

image

Tona i po tekstilne robe, koja je kamionom makedonskih registarskih oznaka iz Turske, preko Bugarske i Srbije, trebalo da bude dopremljena u BiH zadržana je na robnom terminalu graničnog prelaza Gradina. 

Tranzit robe je prekinut zbog sumnje da pomenuti tovar povređuje pravo intelektualne svojine robnih marki „Adidas“, „Guess“, „Nike“, „Versace“, „Frozen“ „Spider-Man“, „Armani Jeans“, „Polo“, „Puma“ i dr. Radi se o velikoj količini dresova, trenerki, dečjih dukserica, helanki i tunika, muških košulja i džempera.

Na istom graničnom prelazu kod dvojice turskih državljana otkriveno je 40.000 evra koje nisu prijavili prilikom ulaska u Republiku Srbiju. 

Oni su Mercedesom nemačkih registarskih oznaka putovali iz Nemačke ka Turskoj i na postavljeno pitanje carinika, odgovorili su da nemaju ništa da prijave za kontrolu. Međutim, detaljnim pregledom ustanovljeno je da svako od njih nosi duplo više gotovine od dozvoljenog iznosa. 

Obojici putnika je vraćena dozvoljena suma od po 10.000 evra, a ostatak je privremeno zadržan do okončanja postupka pred nadležnim sudom.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker