Gradska hronika

Zaplenjeni lekovi

Carinici su na graničnom prelazu Terminal Gradina sprečili pokušaj krijumčarenja iz Republike Srbije preko 300 raznih lekova među kojima je bilo i onih kojima je rok upotrebe istekao.

3Ukupno 320 raznih lekova među kojima su bili antidepresivi, lekovi za srce i krvni pritisak, reumu, alergije, prehlade i razni flasteri, otkriveni su u kamionu koji je prevozio robu iz Austrije u Bugarsku, rečeno je Pirotskim vestima.

???????????????????????????????Iako je vozač carinicima predao deklaraciju u kojoj je bilo navedeno da prevozi osam polovnih vozila, prilikom detaljne kontrole tovara u dva automobila otkrivene su četiri kutije u kojima su se nalazila medicinska sredstva i lekovi za koje vozač nije imao nikakvu dokumentaciju.

Utvrđeno je da je pojedinim lekovima istekao rok upotrebe, a kako takvi lekovi predstavljaju farmaceutski otpad za čiji tranzit je potrebna dozvola Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine koju vozač nije imao, vlasniku robe naloženo je da lekove i medicinska sredstva vrati isporučiocu.

A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker