Gradska hronika

Zaplenjene cigarete na Gradini

Carinici su u protekla dva dana sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo 180.000 cigareta i 400 lula. Na graničnom prelazu Gradina, 11. juna 2014 godine, carinici su sprečili da iz Srbije ilegalno izađe 115.000 cigareta marke „Merilyn Slims“. Cigarete su otkrivene kontrolom autobusa koji saobraća na relaciji Sjenica-Istanbul.

???????????????????????????????

Iako je na pitanje da li ima nešto da prijavi za carinsku kontrolu vozač rekao da osim ličnih stvari nema ništa, carinici su se ipak odlučili da izvrše detaljan pregled autobusa.

Tokom pregleda prtljažnika otkrivene su kutije cigareta koje su se nalazile u iznad zadnjeg desnog točka, u gepeku i u delu oko hladnjaka.

Samo dva dana ranije, 09. juna 2014. godine, na carinskom punktu Končulj, osujećen je pokušaj našeg državljanina da prokrijumčari 60.000 cigareta marke „ Eva Slims“.

Cigarete su bile sakrivene duž celog automobila. Njih su carinici pronalazili na najrazličitiijm mestima.

Prvo su ih otkrili u dvema torbama koje su se nalazile u gepeku, a potom i iza tapacirunga, unutar jednog rezervnog točka, ispod itisona i zadnjeg sedišta, u vratima sa vozačeve i suvozačeve strane, kao i u fabričkoj šupljini koja se nalazila iza kasete sa suvozačeve strane.

Kako je vrednost robe velika, privremeno je zadržan i automobil.

konculj 09 jun 2014

U gotovo istom periodu, tačnije 10.juna 2014.godine, carinici su zbog neprijavljivanja robe zadržali i 400 lula.

Naime, vršeći kontrolu robe prilikom njenog smeštanja u skladište utvrđeno je da se faktura koja je pratila robu, pristiglu za uvoznika iz Beograda, ne slaže sa realnim stanjem.

Lule za pušenje duvana, kojih je ukupno bilo 400, uopšte se nisu nalazile na fakturi, a konstatovan je i manjak druge robe: laserskih pokazivača, držača, olovaka, kao i 1.300 pepeljara.

Carinski službenici su u sva tri slučaja pokrenuli prekršajne postupke, a robu privrmeno zadržali do njihovog okončanja.

A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker