DimitrovgradGradska hronika

Zaplenjena libanska klopka i oružje

Carinici su tokom prethodna dva dana, 27. i 28. januara 2016. godine, na graničnim prelazima Batrovci i Gradina, sprečili pokušaje krijumčarenja opreme za čitanje kreditnih kartica, oružja, municije i manje količine narkotika. 
Oprema za očitavanje kreditnih kartica, poznatija pod nazivom “libanska klopka“, otkrivena je na graničnom prelazu Batrovci, u automobilu „BMW X5“, kojim je putovalo troje državljana Bugarske. 

image

Delove te opreme, poput lap topa, prerađenih fleš memorija i čitača kartica, uspeli su da otkriju carinici iz Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja na raznim mestima u vozilu: u kutiji za cigarete is3pod vozačevog sedišta, zatim u najlon kesi koja se nalazila u kaseti predviđenoj za odlaganje dokumenata, kao i u instrument tabli. 
S obzirom na to da je reč o opremi koja se koristi za visoko tehnološki kriminal, te tako ima i elemenata krivičnog dela, „libanska klopka“ je predata u dalju nadležnost MUP.

image

Dan kasnije, 28. januara 2016. godine u zajedničkoj akciji carine i policije, na izlazu graničnog prelaza Gradina, sprečen je pokušaj krijumčarenja oružja i manje količne droge poznatije kao „kristal met“.

Oružje i to: jedan gasni pištolj marke „Rohm“, revolver nepoznate marke i 88 gasnih patrona marke „Walter“ od 8mm i 9mm, kao i 7,3 grama opojne droge „kristal met“ otkriveno je u automobilu „BMW“ austrijskih registarskih oznaka, kojim su putovali 27- godišnji državljanin Turske i 18-godišnja državljanka Austrije. 
U fioci koja se nalazi ispod volana pronađene su dve kutijice: jedna metalna, u kojoj je bila upakovana droga i druga u kojoj se nalazila municija. Daljim pregledom otkriveno je da se dva pištolja kriju u fioci u naslonu zadnjeg sedišta, a u fioci ispred suvozačevog sedišta pronađena je još jedna kutija sa municijom. Kod vozača su prilikom ličnog pretresa u džepovima jakne i u novčaniku pronađene još dve kesice u kojima se nalazio preostali deo droge. Automobil je potom pregledan i na mobilnom skeneru carinske službe, ali nije bilo druge skrivene robe.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker