Gradska hronika

Zaplenjen tovar markica za cigarete namenjen ilegalnoj fabrici cigareta

Carinici su na graničnom prelazu Gradina osujetili dva pokušaja krijumčarenja rezanog duvana i nalepnica za cigarete. Dodatna pažnja usmerena na borbu protiv krijučarenja akcizne robe dala je prve rezultate: 6,5 kilograma rezanog duvana i 60.000 nalepnica za cigarete. Tovac sa nalepnicama za cigarete najverovatnije je bio namenjen nekoj ilegalnoj fabrici cigareta gde su trebale  da se nalepe na boksove, kako bi se na taj način lakše “rasturile” do krajnjih korisnika.

Slika iz mobilnog skeneraZahvaljujući snimku sa skenera u kamionu bugarskih registarskih oznaka kojim je upravljao bugarski državljanin otkriveno je da se u vozilu nalazi i nešto osim prijavljene robe.

nalepnice za cigaretePrema dokumentaciji kamionom je transportovan reprpomaterijal za duvansku industriju (folije za cigarete, filteri i lepak) iz Bugarske u Estoniju.

004 fotoMeđutim, snimak sa skenera je pokazao da je nešto skriveno u središnjem delu tovarnog dela kamiona, a nakon detaljnog pregleda otkriveno da se radi o 60.000 nalepnica za cigarete firme ”IMPERIAL TABACCO”, marke „REGAL“.

Reč je o nalepnicama koje se lepe na boksove cigareta prilikom pakovanja, a kako je vozač izjavio da je robu trebalo da istovari u Mađarskoj, postoji osnovana sumnja da je sve bilo namenjeno nekoj ilegalnoj fabrici cigareta.

Nekoliko dana pre toga, carinici su u dubinskoj kontroli regionalnog puta Paraćin– Ćuprija otkrili pokušaj krijumčarenja 6,5 kilograma rezanog duvana, kao i veću količinu praznih filter cigareta, mašinica i papira za cigarete.001 foto

A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker