Gradska hronika

Zaplenjeni evri na Gradini

Carinici su u proteklih par dana otkrili nekoliko deviznih prekršaja ukupne vrednosti gotovo 80 000 evra.

Carinici su na graničnom prelazu Gradina otkrili devizni prekršaj u visini od 13.000 evra. Novac je otkriven tokom carinske kontrole automobila marke „Hundai Matrix“ kojim su putovala dvojica grčkih državljana.

Iako je vozač odgovorio da nema ništa da prijavi za kontrolu osim ličnih stvari, carinici su se odlučili na detaljan pregled kako automobila tako i prtljaga i lica i tom prilikom su u džepu jakne vozača otkrili 23000 evra. Svakom od putika je vraćen dozvoljeni iznos od po 10 000 evra, dok je ostatak privremeno zadržan.

 ???????????????????????????????

Nekoliko sati kasnije, na istom graničnom prelazu u automobilu marke „Porshe“, kojim su putovala dvojica mađarskih državljana otkriven je devizni prekršaj u visini od 50 000 evra.

Iako je vozač izjavio da ima oko 700 evra, a suvozač 7000 evra, carinci su se odlučili da ipka uzvrše detaljnu kontrolu automobila, prtljaga kao i lični pretres putnika tokom čega je otkriveno još 62 300 evra. Naime, tom prilikom je 50 000 evra pronađeno sakriveno u cipeli koja se nalazila u koferu među ličnim stvarima putnika, dok je još 12 300 evra otkriveno u džepu jakne.

Putnicima je vraćen dozvoljeni iznos od po 10 000 evra a ostatk novca je privrmeno zadržan.

???????????????????????????????

Danas 23 04 2014 godine je na graničnom prelazu Horgoš otkriven devizni prekršaj u ukupnom iznosu 12 450 evra.

DSC02100_12

Novac je otkriven kod hrvatskog državljanina koji je putovao automobilom marke „BMW 525 d“ u Salcburg gde je inače carinicima rekoa da putuje često.

Osim toga on je rekao da ima da prijavi za carinsku kontrolu samo 500 evra, ali su carinici tokom detaljnog pregleda vozila u tašnici koja se nalazila između prednjih sedišta pronašli još 21.950 evra. On je carinicima objasnio da novac koji poseduje kod sebe je njegova ušteđeivan akoju je poneo kako bi kupio nekretninu.

A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker