Gradska hronika

Zaplenili 37 kilograma usoljenih creva za pravljenje kobasica

Carinici su na graničnom prelazu Gradina sprečili pokušaj krijumčarenja 37 kilograma usoljenih ovčijih creva u Srbiju.

Hranu je pokušao da prokrijumčari srpski državljanin koji je putovao iz Bugarske u Srbiju automobilom marke „Mercedes E 290 TD“.

usoljena ovčija creva

Creva su bila sakrivena u rezervoaru za gorivo koji je bio specijano pregrađen u svrhu krijumčarenja. Carinici su robu otkrili nakon što su skinuli zadnja sedišta automobila. Pretpostavlja se da je namera krijumčara bila da creva proda lokalnim restoranima. S obzirom da robu nije pratila nikakva dokumentacija o sanitarnoj ispravnosti, o zapleni je obavešten i dežurni veterinarski inspektor.

???????????????????????????????

 

Protiv putnika pokrenut je prekršajni postupak, dok je meso preuzela veterinarska inspekcija i naložila njeno uništenje.


??????????????????????????????? U ovom slučaju je podneta i krivična prijava, jer je reč o hrani koja nije prošla nikakvu kontrolu zbog čega je moglo biti ugroženo zdravlje građana, kao i činjenice da je vozilo bilo prepravljeno za potrebe krijumčarenja. da prokrijumčari srpski državljanin koji je putovao iz Bugarske u Srbiju automobilom marke „Mercedes E 290 TD“. Creva su bila sakrivena u rezervoaru za gorivo koji je bio specijano pregrađen u svrhu krijumčarenja. Carinici su robu otkrili nakon što su skinuli zadnja sedišta automobila.

Pretpostavlja se da je namera krijumčara bila da creva proda lokalnim restoranima. S obzirom da robu nije pratila nikakva dokumentacija o sanitarnoj ispravnosti, o zapleni je obavešten i dežurni veterinarski inspektor.

Protiv putnika pokrenut je prekršajni postupak, dok je meso preuzela veterinarska inspekcija i naložila njeno uništenje. U ovom slučaju je podneta i krivična prijava, jer je reč o hrani koja nije prošla nikakvu kontrolu zbog čega je moglo biti ugroženo zdravlje građana, kao i činjenice da je vozilo bilo prepravljeno za potrebe krijumčarenja.

A.Ć.

Slične vesti

2 Comments

  1. Meni 37 kg nije neka tezina. Verovatno je visoka cena po kilogramu, pa je zato taj neki srpski drzavljanin toliko rizikovao. Posto je vozio kola van drzave, znaci da je punoletan. Zasto ne napisete njegovo puno ime i prezime ili se to krije jer iza njega stoji neki stranacki gospodin. Dokle bre vise stitite razne “trgovce” sa inicijalima, ili u cilju istrage nema imena. Ime i prezime, starost, odakle je, cime se bavi, osim u slobodno vreme sto svercuje creva.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker