Gradska hronika

Zamena toplovoda starog 40 godina u Ulici Branka Radičevića

Pored radova na mašinskim postrojenjima, u okviru redovnog godišnjeg remonta, danas su završeni zemljani radovi povodom zamene starih, dotrajalih toplovdnih cevi u Ulici Branka Radičevića prema OŠ “Vuk Karadžić”. Direktor pirotske Toplane, Bratislav Ćirić, kaže da je reč o delu toplovoda starom četrdesetak godina i da je zamena neophodna kako bi predstojeća grejna sezona bila bezbednija. Tokom sutrašnjeg dana uslediće dopremanje u ugradnja nove opreme. 

“Radićemo na dužini trase od 70 metara, a zamenićemo oko 140 metara cevi. To je početni deo ovogodišnjih investicija Gradske toplane. Kao što sam rekao zemljani radovi su završeni, očekujemo isporuku materijala i od sutra kreću mašinski radovi, da se cevi polože u kanal i da ovaj projekat završimo narednih dana. Trudimo se da imamo dobar, kolegijalni odnos sa ostalim javnim preduzećima. Pratimo sve planiove Uprave grada i tamo gde se susretnemo sa investicijama vodimo računa da najgrublje radove završimo da se ne bi ponovo prekopavali parkinzi i ulice”- izjavio je Bratislav Ćirić, direktor Toplane.

Ćirić je istakao da je vrednost radova, koje Toplana finansira iz sopstvenih sredstava, oko tri miliona i dvesta hiljada dinara. U narednih petnaestak dana radovi bi trebalo da budu završeni.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker