Lokalna samouprava

Žalbe odlažu izgradnju mosta na II ringu

Za most na Drugom ringu, saobraćajnom prstenu oko Pirota koji će značajno rasteretiti saobraćaj u centru grada pa samim tim povećati i bezbednost svih učesnika u saobraćaju, na tenderu koje je raspisalo Ministarstvo privrede, najnižu ponudu dostavila je beogradska firma “Metabalkan”, ali druga firma PZP Zaječar – “Strabag” iz Zaječara koja je takođe učestvovala na tenderu uložila je žalbu, koja odlaže početak radova za najmanje dva meseca.

drugi ring

Proceduru sprovodjenja javne nabavke sprovodilo je Ministarstvo privrede, i na tenderu su dve firme dostavile ponude, koje su daleko niže od projektovane vrednosti, negde oko 20 miliona dinara, što je zaista velika ušteda. Nakon donošenja odluke od strane Ministarstva, o izboru ponuđača sa najnižom ponuđenom cenom, predviđenih 8 dana za žalbu iskoristila je firma koja je ponudila veću cenu, PZP Zaječar – “Strabag” iz Zaječara. Iz tog razloga realno je očekivati da se procedura produži za još dva meseca, što dovodi u pitanje izgradnju mosta u ovoj godini – izjavio je Branislav Kostić, direktor Direkcije za izgradnju grada, gostujući na Televiziji Pirot.

Kostić napominje još da i ako je vrednost izgradnje mosta velika, sami radovi ne zahtevaju puno vremena za realizaciju, ali procedure predstavljaju veliki problem za početak radova.

A.Ć.

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Ciju bezbednost? Onih koji ce taj put koristiti za brzinske voznje ili stanovnika tigrovogog naselja i berilovske kapije koji su u tom “ringu”??? U koliko se ne budu postavili lezeci policajci na toj trasi bice velikih nezgoda po gradjane,jer je previse napaljenih klinaca za agresivnom voznjom
    ko ne veruje uverice se

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker