Gradska hronika

Zakupci upošljavaju radnike Aha Mure!?

Na osnovu poslednjih aktivnosti Ministarstva privrede i menadžmenta fabrike Aha Mura Prvi maj ovih dana biće potpisani ugovori sa zakupcima proizvodnih hala i mašina, a u vrlo kratkom roku veći broj radnika vratiće se uz mašine, navodi se između ostalog u saopštenju menadžmenta Aha Mure, koje prenosimo u celosti.

Imajući u vidu da su ovih dana u Aha Muri Prvi maj doo Pirot preduzimane brojne aktivnosti u cilju pokretanja proizvodnje   ovim putem želimo da zapošljene upoznamo sa svim dešavanjima.

Kao što je već data informacija da je nakon sastanka u Ministarstvu privrede, održanog dana 23.04.2015.g. doneta zajednička odluka Ministarstva, rukovodstva i svih sindikata Aha Mura Prvi maj, doo, da je posle  neuspelog pokušaja reorganizacije preko Unapred pripremljenog plana reorganizacije, najbolje i jedino rešenje koje može pokrenuti proizvodnju u kompaniji  izdavanje njenih proizvodnih kapaciteta zainteresovanim zakupcima, preduzete su sve potrebne radnje na realizaciji donetog zaključka.

Predugovor  za izdavanje kapaciteta u zakup je poslat svim zainteresovanim zakupcima, kao i dugogodišnjim poslovnim partnerima.

U ostavljenom roku za izjašnjavanje zaiteresovanost i ponude za zakup proizvodnih kapaciteta poslala su privredna društva:

–        »Merkatus textile«  iz Beograda,

–        »Dansi » iz Leskovca

Firma »Merkatus textile« je u svojoj ponudi iskazala interesovanje za zakup proizvodnih kapaciteta  Hale konfekcije h sa pratecim objektima, a firma »Dansi« za zakup kapaciteta Hale III.

Razgovori su obavljeni sa predstavnicima obe firme i isti čine napore i aktivnosti na stvaranju uslova za što brže pokretanje proizvodnje obzirom da je sezona jesen-zima već krenula tako da zakupci nastoje da  obezbede što veće količine za preradu kako bi se time uposlio što veći broj radnika.

Paralelno sa ovim aktivnostima stvaraju se potrebni tehnički uslovi za pokretanje proizvodnje, a pre svega saglasnost nadležnih inspakcijskih službi za  montiranjem kontejnerskih energana kao i  popisi potrebne opreme za početak proizvodnje.

Ugovori sa ovim zakupcima će biti potpisani vrlo brzo.

Imajući u vidu da je nedavno u Aha Mura Prvi maj doo isključena struja čine se napori zajedno sa Ministarstvom privrede na iznalaženju rešenja za njeno ponovno i što brže priključenje. U tom pogledu će u ponedeljak biti održan sastanak u Ministarstvu privrede na kome će prisustvovati i potencijalni zakupci.

Što se tiče drugog zaključka sa sastanka u Ministarstvu privrede, a tiče se iniciranja stečaja u kompaniji Aha Mura Prvi maj, danas je upućen dopis stečajnom upravniku g.dinu  Stevi Radovanoviću sa razlozima i predlogom za pokretanje stečaja.  Aha Mura Murska Sobota je 100% vlasnik kapitala naše Fabrike tako da je neophodna njegova saglasnost  za otvaranje stečajnog postupka. Pozitivan odgovor g.dina Radovanovića se očekuje već sutra tako da će od ponedeljka 11.05.2015.g. biti preduzete mere na realizaciji ovog zaključka.

Poštovani, ovom kratkom informacijom smo želeli da Vas još jednom pravovremeno i objektivno informišemo o trenutnim dešavanjima. O svim budućim aktivnostima i dogadjajima ćete takodje biti odmah informisani , a ovu priluku koristimo da Vas još jednom zamolimo na uzdržanost  od svih aktivnosti koje mogu da stvore lošu sluku kod zakupaca  i uruše projekat oživljavanja i početak proizvodnje u Aha Mura Prvi maj doo.

Slične vesti

2 Comments

  1. lPostovani,pa doskora ste pisali kako vlasnica izSlovenije nije ispostovala uslove iz kupoprodajnog ugovora,nije investirala obecanih 11 miliona evra a sada pisete kako je AH Mura prvi maj ucelosti privatna firma,pa to samo ima u Srbiju,dobiti od drzave 6.5miliona evra i oterati radnike van kapije u bedaka,neko ko je placen od para obveznika ove drzave vec je vreme da preduzme mere shodno zakonu jer culi smo u izjavi i samog ministra Sertica da je privatizacija Prvog maja jedna od najkriminalnijih a to je izjavio na lokalne mredije predsednik SSS za kozu i tekstil.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker