Lokalna samouprava

“Zajedno do zdravlja” – Dom zdravlja počeo sa realizacijom važnog projekta

U okviru realizacije projekta Doma zdravlja Pirot „ Zajedno do zdravlja“ koji će biti finansiran putem grantova za unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite iz sredstava „Drugog projekta razvoja zdravstva Srbije“ i „Dodatnog finansiranja za drugi projekat razvoja zdravstva Srbije“ Ministarstva zdravlja i Svetske banke, nakon potpisivanja ugovora o finansiranju i realizaciji projekta, 01 .12. 2019. god DZ Pirot je započeo sa realizacijom projekta.

Ciljevi projekta su podizanje nivoa svesti javnosti a posebno radno aktivnog stanovništva o značaju prevencije bolesti i njihovog aktivnog učešća u očuvanju sopstvenog zdravlja, poboljšanje kapaciteta za planiranje i implementaciju kampanja za promociju zdravlja i izvođenje programskih preventivnih aktivnosti (sistematskih pregleda i skrininga) na terenu, te povećanje sposobnosti zaposlenih na primarnom nivou za sprovođenje programskih aktivnosti kroz jačanje njihovih potencijala, kao i povećana dostupnost preventivnih usluga radno aktivnom stanovništvu.

Projekat će se sprovoditi kroz medijsku kampanju zahvaljujući kojoj se očekuje da će kod 70% stanovnika   doprineti povećanju svesti o redovnoj kontroli zdravlja, zatim preko edukativnih aktivnosti, provere zdravstvenog stanja radno aktivnog stanovništva putem akcija na terenu i putem edukativnih aktivnosti.
Finansijska pomoć Ministarstva zdravlja i Svetske banke putem ovog granta omogućiće DZ Pirot da osnaži sopstvene kapacitete, za javne edukativne kampanje i zdravstveno promotivne aktivnosti, kao i za nabavku dodatnog materjala i pribora potrebnog za pružanje preventivnih zdravstvenih usluga na terenu, kako bi se na što bolji nači odgovorilo potrebama radno aktivnog stanovništva i pružile ciljane, bolje i kvalitetnije usluge.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker