Lokalna samouprava

Zahvaljujući pomoći Fonda za poljoprivredu obezbedili egzistenciju

Piroćanka Jasmina Mlić zahvaljujući subvencijama iz Fonda za poljoprivredu grada Pirota pokrenula je sopstveni posao-plasteničku proizvodnju cveća u šta je uložila sedam hiljada evra kapitala čime je obezbeđena egzistencija za ovu šestočlanu porodicu.

-Egzistenciju svoje porodice obezbeđivali smo radeći u sivoj zoni, ali smo zahvaljujući pomoći opštine Pirot i Fonda za poljoprivredu pokrenuli ovaj posao, prvo sa jednim, a sada spremamo i drugi plastenik koji će biti u funkciji od jeseni. Sada smo već obezbedili egzistenciju našoj šestočlanoj porodici zahvaljujući pomoći opštine Pirot-kaže Milićeva.

_ACA4863_resize

Domaćinstvo Milića i plastenike danas je obišao i gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić koji je kazao da je pravo zadovoljstvo videti da jedna porodica svoju egzistenciju obezbedila uz pomoć podsticajnih sredstava iz Fonda za poljoprivredu grada Pirota.

– Jedna romska porodica koja je bila na granici socijale i u sivoj zoni, iskoristila je podsticajna sredstva, izgradila dva plastenika i sada cela porodica od ovog živi-kazao je gradonačelnik Vasić.

U pirotsku poljoprivredu kroz veliki broj mera u poslednjih nekoliko godina, računajući sredstva Fonda za poljoprivredu grada Pirota, sopstvena sredstva poljoprivrednih gazdinstava i kredite banaka uloženo je oko četiri miliona dinara. Po rečima gradonačelnika Vasić cilj je da u narednih par godina Fond za poljoprivredu od sadašnjih 50 miliona dinara, raspolaže sa 100 miliona dinara, što će omogućiti da sva registrovana poljoprivredna gazdinstva budu korisnici nekog od brojnih vidova subvencija i pomoći.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker