Gradska hronika

Zahuktavaju se radovi na zatvorenom bazenu

ZAHUKTAVAJU SE RADOVI NA ZATVORENOM BAZENU

_DSC7735

Radovi na izgradnji zatvorenog bazena u naselju Senjak nakon jednogodišnjeg zastoja polako se zahuktavaju i privode kraju pa se očekuje da ovaj reprezentativni objekat bude završen do kraja ove godine-najavio je zamenik predsednika opštine Pirot Branislav Kostić.

_DSC7723-2

-Do kraja sledeće nedelje se očekuje da preostala dugovanja države prema izvođaču radova budu isplaćena. Isplatu preostalog duga države iz prošle godine u iznosu od 25 miliona dinara treba da potpiše ministar Velimir Ilić već sutra tako da očekujemo da se to izmiri i da radovi vrlo brzo krenu punom parom kako bi bio ispoštovan krajnji rok za izgradnju a to je kraj 2013. Trenutno se montira bazenska tehnika, klima-komore, ventilacija, grejanje, elektrika koja treba sve ove sisteme da upari u jedan sistem, kao i preostali građevinski radovi. Radovi se polako privode kraju.Fasada će biti izrađena od modernog materijala koji se zove alumond tako da će objekat izgledati zaista impresivno i savremeno-kaže Kostić.

_DSC7722

-Vrednost izgradnje zatvorenog bazena iznosi 400 miliona dinara bez PDV-a. Radove po sistemu pola-pola finansiraju država i opština Pirot. Zbog zastoja u plaćanju radova izvođačima od strane države, radovi na ovom, ali i na stotine sličnih objekata širom Srbije koji se grade u okviru istog programa podrške Vlade Srbije građevinskoj industriji, godinu dana bili su stopirani. Sada je plaćanje normalizovano pa su radovi ponovo krenuli-navodi Kostić.

_DSC7725

Zgrada zatvorenog bazena je po površini najveći javni objekat u Pirotu površine 3.800 kvadrata u osnovi, sa dve etaže, a sama čelična konstrukcija je specifična jer premošćava najveći raspon dužine 38 metara. Rađena je montažno iz tri dela koja su sklapana na licu mesta.

A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker