Gradska hronika

Sticalo se radno iskustvo, a rađale se i ljubavi…

Danas je u sali hotela “Dijana” obeležen veliki jubilej-30 godina postojanja i rada Omladinske zadruge u Pirotu kroz koju je za to vreme prošlo više od 45.000 članova, od kojih je oko 200 dobilo nakon angažovanja preko zadruge i stalan posao, a sklopljeno je i najmanje pedesetak brakova između zadrugara, izjavio je direktor zadruge Veroljub Đurić.veroljub djuricDirektor Đurić se na svečanosti zahvalio svima koji su učestvovali u stvaranju ove zadruge daleke 1983. godine, ali i svim zadrugarima.

-Prvi posao koji smo obezbedili svojim članovima bio je istovar cementa, ali smo kasnije, u zlatno doba, uspevali i da obezbedimo posao na moru pa je za tim poslovima vladalo ogromno interesovanje. Između ostalog moram da kažem podatak da je Omladinska zadruga “krivac” za najmanje pedeset sklopljenih brakova među zadrugarima. Svih ovih godina imali smo odličnu saradnju sa svim velikim privrednim subjektima poput Hidroelektrane Pirot, Tigra i mnogih drugih preduzeća, ali i sa opštinama Pirotskog okruga. Trenutno imamo oko 600 članova, ali je posla zbog situacije sve manje. Ipak, uspevamo da dosta mladih ljudi angažujemo na arheoloških radovima koji se rade uporedo sa izgradnjom Koriodora 10, u hladnjači i mnogim drugim poslovima. Nekada smo imali svoje poslovnice u svim opštinama Pirotskog okruga, a sada je osim centrale u Pirotu ostala da radi još samo ispostava u Dimitrovgradu, gde imamo oko 600 članova-kazao je Đurić i dodao da se sada preko Omladinske zadruge dnevno može zaraditi do 2.500 dinara, dok je u srećnija vremena moglo da se zaradi višestruko više.zvanice

Obeležavanju velikog jubileja prisustvovali su i predstavnici Omladinskog zadružnog saveza Srbije iz Beograda i mnoge druge zvanice.

veroljub djuric i gradimir filipovic

Prvi direktor Omladinske zadruge u Pirotu bio je Gradimir Filipović. On je istakao da je zahvaljujući omladinskoj zadruzi svojevremeno organizovan veliki broj kulturno-umetničkih manifestacija.

-Želim da se zahvalim svima sa kojima sam sarađivao i prilikom osnivanja zadruge, a i kasnije. Zaista je to za mene ogromno iskustvo i moram da istaknem da sam zahvaljujući zadruzi stekao mnoga prijateljstva koja i dan danas traju-kazao je Filipović.

tekst i fotografije Aleksandar Ćirić

Slične vesti

2 Comments

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker