Gradska hronika

Za starije od 65 besplatan prevoz na vašar

Odeljenje za urbanizam i stambeno komunalnu delatnost u sklopu priprema za predstojeći vašar koga po tradiciji organizuje JP  “Komunalac” u dogovoru sa prevoznicima obezbedilo je privremenu autobusku liniju koja će raditi u dane vašara. Zahvaljujući novoj liniji, koja će saobraćati od Gradašnice pa sve do vašarišta, odnosno do Prisjanskog naselja žitelji delova grada koji su udaljeni od vašarišta moći će brže da stignu na vašar. Izmena će biti i na linijama na Kružnom putu.

Pomenuta linija će prevoziti putnike na relaciji Gradašnica-Prčevac-autobuska stanica-Ustanička-Guševica-hotel Pirot, Gimnazija-Prisjansko naselje. Nova linija će u intervalu od 7:20 pa sve do 19:30 saobraćati na svakih dva sata.

Stariji od 65 godina moći će besplatno da koriste ovu liniju. Biće strogo zabranjen prelaz pešaka preko autoputa ispod nadvožnjaka nedaleko od samog vašarišta o čemu će se brinuti patrole Saobraćajne policije, a takođe, biće postavljene i zaštitne ograde koje će sprečiti uključivanje vozila na autoput.

 

U obaveštenju koje je uputilo Odeljenje za urbanizam, navodi se i da brzina kretanja vozila u blizini vašarišta biti ograničena na 20 kilometara na sat u cilju povećanja bezbednosti pešaka, a takođe, biće i zabranjena ulična prodaja robe i to na deonici od Ulice Hajduk Veljka pa sve do samog vašarišta.

 

red1red2

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker