Gradska hronika

Za Prekograničnu saradnju još 28.9 miliona evra

 

U petak, 18. septembra 2015. održaće se konferencija za novinare povodom predstavljanja INTERREG IPA PROGRAMA PREKOGRANIČNE SARADNjE BUGARSKA – SRBIJA. Ukupna vrednost Programa je 28,9 miliona evra, a u okviru Prvog javnog poziva za dostavljanje predloga projekata (otvoren od 17. avgusta 2015. do 18. januara 2016.) opredeljeno je 12,6 miliona evra. Iz Prvog poziva će biti finansirani zajednički projekti u prioritetnim oblastima: 1. održivi turizam 2. mladi 3. zaštita životne sredine.

Capture
Osnovni cilj Programa je uspostavljanje uravnoteženog i održivog razvoja pograničnog regiona između Bugarske i Srbije, pre svega planiranjem ekonomskog rasta, prilagođavanjem klimatskim promenama i unapređenjem sistema obrazovanja. U okviru IPA programa prekogranične saradnje Bugarska – Srbija u periodu od 2007-2013. godine, realizovano je 155 projekata, u ukupnoj vrednosti od oko 35 miliona evra.
Konferenciju organizuje Kancelarija za evropske integracije Vlade Republike Srbije, uz podršku Grada Niša i Ministarstva za regionalni razvoj i javne radove Republike Bugarske.
Novinarima će se, na otvaranju obratiti Zoran Perišić, gradonačelnik Grada Niša, Sanda Šimić, pomoćnik direktora u Kancelariji za evropske integracije, Denica Nikolova, zamenik ministra Ministarstva regionalnog razvoja i javnih radova Republike Bugarske i Marija Duzova, generalni direktor Generalnog direktorata “Upravljanje teritorijalnom saradnjom”, iz bugarskog Ministarstva regionalnog razvoja i javnih radova.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker