Lokalna samouprava

Za dve do tri godine Pirot bez azbesta

Danas je u ulici 37. divizije počela zamena azbestnih cevi za šta je, u početnoj fazi, izdvojeno 300.000 evra, a po rečima direktora “Vodovoda i kanalizacije ” Zorana Nikolića, namera je da se u naredne dve do tri godine u potpunosti azbestne cevi izbace iz upotrebe u našem gradu.

DSC_0059_resize

Po rečima direktora Nikolića, ovaj veliki projekat realizuje se zahvaljujući odličnoj saradnji sa KFW bankom iz Nemačke.

-Od ukupne vrednosti ove faze, oko 70 posto je kredit, a 30 posto donacija KFW banke, što znači da je oko 90.000 evra zapravo donacija KFW banke. Kada se završi prva faza, sledi raspisivanje tendera za još dosta ulica, Beogradsku, Hadži Nešinu, Jastrebačku, Cersku, to su sve ulice koje će se raditi i nadamo se da ćemo za dve do tri godine u potpunosti izbaciti azbest iz našeg grada-kazao je Nikolić.

DSC_0058_resize

Po rečima predsednika opštine Vladana Vasića, u planu je zamena azbestnih cevi ukupne dužine od deset kilometara.

-Ove godine, tačnije u naredna tri meseca biće promenjeno tri kilometara azbestnih cevi širom grada, a cilj nam je da se zameni još sedam kilometara azbestnih cevi, znači ukupno deset kilometara azbestnih cevi. Pre svega je to značajno zbog zdravlja stanovništva, a s druge strane smanjiće se gubici u vodovodnoj mreži jer će se sanirati ona mesta gde se najčešće javljaju kvarovi na mreži-kazao je Vasić.

tekst i foto

A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker