Gradska hronika

Za bolju saradnju srpskih i crnogorskih privrednika

U petak 13.05.2016. godine, u Regionalnoj privrednoj komori Niš održan je poslovni forum Srpskih i Crnogorskih privrednika. Na forumu  su predstavljeni privredni potencijali Crne Gore i Niškog regiona a posle foruma je organizovana posete kompaniji HARDER DIGITAL u Nišu.

image

Delegacija privrednika Crne Gore je potom posetila Pirot gde je primljena od strane predstavnika Slobodne zone Pirot. Gostima su prezentovani potencijali za poslovanje u Slobodnoj zoni Pirot i mogućnosti za investicije u Pirotu.

image

Pored predstavnika Privredne komore Crne Gore, crnogorsku delegaciju su činili predstavnici kompanija: Aerodromi Crne Gore, Ulcinjske Rivijere, Ralex RRB, Luka Bar, Jadroagent Bar, Sagar, Vulaš Osvit, Veletex kao i predstavnici Opštine Danilovgrad. Takođe prijemu su prisustvovali i predstavnici pirotske privrede i lokalne samouprave.

image

Narednog dana gostima je bio organizovan obilazak Slobodne zone Pirot i poseta kompanijama Tigar AD i D-Company u cilju predstavljanja proizvodnog programa kompanija i mogućnosti za dalju saradnju. Nakon obilaska Slobodne zone, gosti su posetili Manastir Sveti Đorđe u Temskoj.

image

Od posete se očekuje uspostavljanje nove i unapređenje postojeće saradnje između kompanija, komora i lokalnih vlasti dveju zemalja

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker