Ljudi velikog srca

Vulin pomaže mladom lekaru da dođe do posla

Mladog nezaposlenog lekara iz Babušnice Miloša Pejčića, koji je godinu dana na birou i čeka posao, ali uprkos tome ne sedi skrštenih ruku već pomaže staračkom stanovništvu po zabačenim selima, telefonom je pozvao ministar za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku u Vladi Srbije Aleksandar Vulin i ponudio pomoć kako bi ovaj mladi humani lekar došao do posla.

ACA_8903_resizeKako je Pirotskim vestima izjavio Pejčić, ubrzo nakon što je agencija TANJUG objavila reportažu o njemu, usledio je poziv iz kabineta ministra, a kasnije i od ministra Vulina lično.

-Pozvao me je ministar Vulin i ponudio se da mi pomogne da dođem do posla. oduševljen činjenicom da ja volonterski pomažem staračkom stanovništu po zabačenim babušničkim selima zajedno sa članicama Udruženja”Lužničke rukotvorine”-kaže Pejčić.

Mladi nezaposleni lekar Pejčić obilazi zajedno sa aktiviskinjama “Lužničkih rukotvorina” najugroženije meštane zabačenih planinskih sela pružajući im lekarsku pomoć, meri im pritisak, proverava terapije i pomaže na druge načine.

A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker