Gradska hronika

Vučić u Pirotu: Imamo odličnu saradnju. Pomagaćemo Pirot i dalje

U dve pirotske škole, ŠOSO “Mladost” i OŠ”8.septembar” ove godine ulaže se oko 800.000 evra, i to je najveće ulaganje u ove škole u poslednjih 50 godina. Radove na rekonstrukciji ove dve škole, obišao je danas predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, zajedno sa ministrom prosvete, Mladenom Šarčevićem, direktorom Kancelarije za javna ulaganja, Markom Blagojevićem i domaćinom, gradonačelnikom Pirota, Vladanom Vasićem. Zadovoljan onim što je video i čuo u Pirotu, predsednik Vučić je uz pohvalu za dosadašnju saradnju, obećao nastavak saradnje i podršku lokalnoj samoupravi i gradu Pirotu.

-Veoma sam srećan što jedan veliki društveni projekat daje dobre rezultate, u saradnji države, Kancelarije za javna ulaganja i lokalnih samouprava. Na ovaj način obnavljamo škole, vrtiće, zdravstvene ustanove i ti rezultati se svakodnevno vide. U Pirotu u dve škole ulažemo oko 800 hiljade evra. Školu 8.septembar pohađa veliki broj đaka, 1082, a posebno je interesantna škola Mladost koju pohađaju deca sa posebnim potrebama. Potrudićemo se da pomognemo i zajedno izgradimo sportsku salu koja nedostaje ovoj školi – rekao je danas predsednik Vučić.

Vučić je istakao veoma dobru saradnju sa lokalnom samoupravom i gradonačelnikom Vasićem i ovom prilikom pohvalio rezultate i rad lokalne samouprave.

-Zahvalan sam pirotskoj lokalnoj samoupravi i gradonačelniku Vasiću na podršci školskim ustanovama i time nama olakšava posao, jer je jako dobro što škole u Pirotu nemaju dugove. Mi ćemo i dalje sarađivati sa Pirotom i pomoći kao što smo i ranije obećali u obnovi fasada i gradskog trga, ali i za sve druge dobre projekte – izjavio je danas predsednik Vučić prilikom posete Pirotu.

Foto, video  Igor Đorđević

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker