Gradska hronika

Vredna donacija Tehničkoj školi

U okviru širenja javno-privatnog partnerstva  danas je  u Tehničkoj školi potpisan ugovor sa preduzećem Tehničko razvojni centar PRO iz Novog Sada i isporučena je vredna donacija školi u vidu mehatronskog sistema za doziranje.

_DSC4086_resizeSistem je namenjen mehatronskoj laboratoriji Tehničke škole, izjavio je  Aca Božić, direktor Tehničke škole.

– Sistem je namenjen za časove vežbi i praktične nastave u našim mehatronskim laboratorijama. Ovo je rezultat naših  velikih napora, ali i razumevanja privrede da zajedno više možemo da damo.  I  učenici i nastavnici imaju korist od ovakvih akcija, jer se na ovaj način  u školi na časovima stvaraju najbliži uslovi onoga što jeste  u privredi. Ova firma decenijama saradjuje sa Tigar Tyresom koji koristi  njihove proizvode, tako da naši učenici mogu mnogo toga da nauče i pre nego  što  završe školovanje. Donacije u obliku mašina i uređaja doprinose da se lakše  savlada gradivo,  ali i da mladi ljudi stvaraju preduzetnički duh što im može dati neku ideju za preduzetnički posao u budućnostikazao je Božić.

A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker