Sport

Vranjanci u završnici nadigrali rukometaše Pirota

Prva rukometna liga “Istok”- B

Pirot: Hala “Kej” – 20 časova

ORK “Pirot” – RK “Mladost” Vranje 23:29 (9:11)

ORK “Pirot”: Gabrijel Asković, Saša Vuković, Veljko Živković, Miloš Simonović, Nikola Zlatković, Dimitrije Cvetković (K), Mišel Gogov, Marko Mohsin, Strahinja Stojanović, Danijel Đorđević, Marko Jovanović, Aleksandar Jordanov, Mihajlo Manić, Dušan Đorđević. 

U ravnopravnom duelu, u utakmici sa mnogo preokrata u rezultatu, Mladost iz Vranja bila je uspešnija u završnici meča i zasluženo osvojila bodove u Pirotu. Radi se o mladoj ekipi, koja u svojim redovima ima nekoliko izuzetno brzih i vrlo spretnih rukometaša. Gosti su bolje otvorili utakmici i u startu napravili razliku od tri gola. Uspeli su rukometaši Pirota da dostignu vođstvo i tokom utakmice naprave razliku u svoju korist. Početak drugog poluvremena je u znaku potpune dominacije domaćih igrača koji su postigli šest golova ne dozvolivši protivniku da zatrese njihovu mrežu. Tek u finišu, od 52. minuta, gosti dodaju “gas” i koriste svoju fizičku spremnost, ali i “kratku” klupu domaćih i dolaze do pobede.

U izjavi za Pirotske vesti, trener pirotskih rukometaša, Saša Ljubinković, kaže da je zadovoljan igrom svog tima, ali su gosti u finišu bili spretniji i sa više snage, što je i odlučilo utakmicu.

“Očekivali smo da će ovo biti teška utakmica. Znali smo da se radi o vrlo kvalitetnom protivniku i tako smo i postavili igru. Gosti su, doduše, bolje počeli, ali smo pokazali da imamo i snage i kvalitetet da preokrenemo rezultat. U drugom poluvremenu smo promenili taktiku i pokušali sa odbranom četiri – dva. To se pokazalo dobro i uspeli smo da postignemo šest golova, a protivnik ni jedan. Nažalost, ono čega sam se pribojavao obistinilo se. Na klupi nije bilo dovoljno igrača kako bi rukometaši koji nose igru mogli malo da predahnu. Jedan igrač nam se i povredio na utakmici. Gosti su iskoristili to i u završnici meča bili efikasniji”- izjavio je Saša Ljubinković.

foto: Ilija Pejčić Lika

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker