Gradska hronika

Vranište: Berićetno u penzionerskoj porodici

U penzionerskoj porodici Mirjane i Jovana  Jovanovića u selu Vranište, ova sezona je baš berićetna. Od deset ovaca koliko godinama čuvaju, devet su im ojagnjile po dva , a jedna tri jagnjeta.mira carape

Stočarstvom za vlastite potrebe , bavimo se već petnaestak godina, od kada smo iz grada došli ovde. Stoku čuvamo na način kako su to radili naši preci. Osim ovaca, od kojih svaka ima svoje ime, čuvamo i nešto kokošaka koje su takođe po ceo dan napolju i koje koncetrat nisu ni omirisale.

vraniste o

Mlade piliće izležemo ispod kvočke-kažu ovi osamdesetogodišnjaci koji su u kondiciji  kao da im je dvadesetak godina manje. Ni jednog momenta se nisu pokajali što su se nakon penzionisanja vratili na selo, a besprekorno zdravlje objašnjavaju zdravom ishranom i  umerenim fizilčkim aktivnostima u polju.

vraniste k

Inače, tokom dugih zimskih noći Mirjana plete čarape od prvoklasne vune. Za njenu proizvodnju su čule i pojedine Nišlije, a nedavno je dobila naruđžbinu od jednog bivšeg košarkaša, koji je zahtevao čarape broj 48!

P.V.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker