Reportaža

Volontiranjem do bogatijeg CV-a

Društveni centar Pirot raspisao je konkurs za volontere koji će volontirati u oblastima ekonomskog osnaživanja, edukacije, sporta i rekreacije, kulturno-umetničkog programa, druženja i slobodnog vremena kao i u info-servisu.1077885_10201365000865363_42722196_o

Na konkurs mogu da se jave svi zainteresovani koji žele da promene nešto u svom okruženju u vezi položaja mladih, ekologije, društva, kulturne ponude grada i svega ostalog što ih zanima. Svako volontiranje u Društvenom centru, kako se navodi u pozivu, biće evidentirano što može koristiti pri daljem zapošljavanju u raznim sektorima. Svi zainteresovani mogu poslati prijavu na email adresu [email protected]

Jedan od trenera Društvenog centra Nemanja Živković kaže za Pirotske vesti da Društveni centar u Pirotu postoji deset godina i da je jedan od vodećih društvenih centara u Srbiji.

-Zahvaljujući odličnoj saradnji sa UNICEF-om i lokalnom samoupravom u Pirotu prepoznati smo kao jedan od vodećih društvenih centara.  Organizovali smo akcije čišćenja divljih deponija u gradu, a bavimo se i humanitarnim radom jer smo bili deo akcije koju su pokrenuli gimnazijalci u Pirotu sa ciljem pomoći teško obolelim mališanima. Organizujemo i veliki broj radionica glume, fotografije, plesa a sve sa ciljem aktiviranja mladih i promocije i primene neformalnog obrazovanja-kaže Živković.

Sedište Društvenog centra je u Romskom naselju i u aktivnosti, različite sekcije i radionice uključeno  je četrdesetak romske i neromske dece iz Pirota.

A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker