Ljudi velikog srca

Vlasnik turskog restorana donirao ortopedska kolica Pirotu

   Dugogogodišnje prijateljstvo i poslovna saradnja specijaliste urgentne medicine doktora Miodraga Rančića i njegovog osoblja i Osmana Gezena, vlasnika Motela „ Tiha noć“, pored međunarodnog puta u Pirotu, traje dosta dugo.

 Poštujući ideju dr Rančića, proteklih dana vlasnik ovog ugostiteljskog objekta i  njegova porodica, iz Nemačke su doneli ortopedska kolica koju su namenili nekom od naših sugrađana koja će koristiti tokom lečenja.

  – Moju ideju porodica Gezen je prihvatila sa oduševljenjem. Kolica su za naše prilike dosta skupa. Ne bih govorio o tome koliko koštaju, ali je važno da dođu do pravog vlasnika kome će omogućiti da lakše podnese svoje probleme. Na ovaj potez sam se odlučio pre svega iz humanih razloga jer poznajem pacijente, naše sugrađane, koji su suočeni sa distrofijom. Sve smo uradili iskreno, i od srca  – ističe dr Rančić.

   Posle slikanja dva dobra prijatelja Osmana i doktora Mikija pored kolica ispred ulaza u Motel, razgovor smo nastavili u restoranu. Upoznali smo i Osmanovu suprugu Ninu i sina Dženka, koji se svakom gostu obraćaju sa osmehom, i plene neposrednošću.

   –  Uvek smo spremni na saradnju i gledamo da pomognemo ljudima, koliko je to moguće. Jer, ovde na međunarodnom putu se svakodnevno susrećemo sa putnicima  iz mnogih zemalja koji dolaze u našu „ kuću“, i nastavljaju put.Pored zadržavanja, mnogi zatraže i medicinsku pomoć. Nakon poziva, Služba urgentnog centra dolazi do njih gde obavlja preglede i određuje terapiju, i svi odlaze zadovoljni svojim putem. Doktor Miki sa svojim osobljem je uvek tu da ukaže pomoć, što je važna stvar. Jer, svi smo na neki način upućeni jedni na druge. Čoveku treba pomoći, kada mu je najpotrebnije. Iz tih razloga smo odlučili da poklonimo i ova kolica nekom od naših sugrađana kome će biti potrebna. Naravno, svima želimo dobro zdravlje, a to je uvek i najvažnije – rekao nam je Osman, na kraju naše posete.

   Ovo je još jedan dokaz da ljudska reč i humanost nemaju granice. Naši sagovornici su poželeli da se i drugi ugledaju na ovom primeru. Pomoć, ma kakva bila i od koga, uvek je dobrodošla, posebno onima kojima je potrebna. U ovom slučaju, dva stara prijatelja najbolje su to pokazali na pravom mestu.  

                                                                                                 Sl.Jovanović

                                                                                             (  Foto: Martin Nešić) 

                         

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker