Sport

Vlajs potpisao za francuski “Berk”

Dosadašnji plej KK”Pirot” Vladislav Stanisavljević Vlajs je nakon isteka ugovora sa pirotskim klubom potpisao za franciski “Berk”.

kk pirot3Nakon dve sezone u Košarkaškom klubu “Pirot” prvi plej Vladislav Stanisavljević Vlajs je prihvatio poziv nižerazrednog košarkaškog kluba “Berk” iz istoimenog grada na severoistoku Francuske. Dobra finansijska ponuda i obećavajuće ambicije četvrtoligaša iz malog francuskog grada u regionu Sever-Pa d Kale, bili su dovoljni razlozi da se Vladislav Stanisavljević i KK”Pirot” uz obostranu saglasnost raziđu.
Vladislav Stanisavljević je za dve prethodne sezone ostavio izvanredan utisak. Bio je igrač na kome se zasnivala igra pirotske ekipe i oko koga se sve vrtelo. Bio je MVP i prvi strelac ekipe već u prvoj sezoni, nakon koje se KK”Pirot” nakon četvrt veka plasirao u Drugu ligu Srbije.
Nišlija, koji sa porodicom živi u Jagodini, prihvaćen je u Pirotu kao da je u njemu odrastao. Vladislav Stanisavljević je za KK”Pirot” odigrao 48 takmičarskih utakmica na kojima je postigao 743 koševa. Odigrao je i 24 prijateljske utakmice od kojih će se naročito pamtiti utakmica protiv svog nekadašnjeg kluba niškog “Konstantina” 01.09.2012. na memorijalnom turniru u Nišu “Milan Milošević” kada je nadigrao niške bekove i najviše doprineo da se pobedi niški prvoligaš na čijoj je klupi sedeo trenerski tandem Boško Đokić i Jovica Antonić. Tada je turnir osvojen pobedama nad niškim ekipama u Nišu, “Konstantinom” 64:69 i “Nišem” 69:76. Najbolji igrač turnira je bio tada novi pirotski plej Vladislav Stanisavljević. Iste godine je za KK”Pirot” igrao i Vlajsov mlađi bret, Stefan Stanisavljević, takođe plej kojeg KK”Pirot” zbog viška na spoljnjim pozicijama naredne sezone nije angažovao. U sezoni 2013/2014 će se posebno pamtiti kada je Vladislav Stanisavljević u svojoj Jagodini još jednom svom bivšem klubu naneo poraz pogotkom u poslednjoj sekundi za pobedu pirotske ekipe, nanevši time jedini poraz favoritu prvenstva na sopstvenom terenu. Na žalost u 19. kolu se povredio kao MVP lige, da bi bez preostalih kola sezonu završio kao 14-ti na MVP listi. U toj sezoni je bio MVP celog kola 2 puta (a u ekipi KK”Pirot” 8 puta)

Vrata KK”Pirot” su Vlajsu širom otvorena kada se vrati, a u novom klubu mu želimo puno uspeha, saopštio je danas njegov već bivši klub.

A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker