Gradska hronika

Vlade Srbije i Slovenije dogovaraju se o sudbini Prvog maja

Stečajni upravnik “Aha Mure” Stevo Radovanović, kako javljaju slovenački mediji, o sudbini te tekstilne kompanije razgovara s poslovnim partnerima i predstavnicima Vlada Slovenije i Srbije.

prvi maj pogon
“Kapaciteti u Murskoj Soboti su zauzeti u potpunosti i sve ide onako kako to zahteva stečajni postupak, ali još uvek nije jasno šta ćemo sa kompanijom-kćerkom ‘Prvi maj’ Pirot u Srbiji što se rešava na nivou vlada dve države”, izjavio je on za slovenačke medije.

Po rečima Radovanovića, zdrav deo kompanije “Aha Mura” u stečaju, koja ima 465 zaposlenih i dovoljno narudžbi do kraja godine, biće prodat u celini, a sada se procenjuje njena imovine.

Fabrika “Aha Mure” u Pirotu sada proizvodi malo jer čeka na odluku kompanije “Hugo Bos”. To neće ići bez otpuštanja što sada i nije moguće, da se ne bi prekršio dogovor o subvencionisanju, rekao je on, dodajući da bi tada došlo do povlačenja depozita. 

Radovanović je dodao da od “Huga Bosa” zavisi i zapošljavanje u Murskoj Soboti.

Nemačka modna kuća “Hugo Bos” je od ranijih vlasnika “Aha Mure” zahtevala da kupi fabrike u Srbiji, čime je uslovila i rad u Sloveniji.

Sud je stečajnom upravniku odobrio da Srbiji proda mašine koje mu više nisu potrebne u Murskoj Soboti, na šta se čeka odluka Vlade Srbije.

IZVOR: B92/BETA

foto-ilustracija Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker