Gradska hronika

Više tužilaštvo:optužen najstariji pirotski diler!

Viši sud potvrdio je optužnicu Višeg tužilaštva protiv Najdena Kostića(64), iz Pirota, koji će odgovarati zbog krivičnih dela nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, ali i zbog nedozvoljenog držanja  oružja i eksplozivnih sredtava.

katastar i zatvor

Javna tužba  Kostića tereti da je radi dalje prodaje, svesno nabavio i spremio 134 paketića heroina, ali i da je  prilikom pretresa njegove kuće u tijabarskom delu grada, tačnije u Ulici Pavla Krstića, pronađeno 52 komada metaka raznih kalibara, 23 pištoljskih metaka,2 ručne bombe, 34 blanko platne kartice i izvesna količina nakita.

pirot, zgrada suda i tuzilastva

U iščekivanju početka pretresa, Kostiću je postala pravosnažna presuda, tačnije zatvorska kazna  od 3 godine i 3 meseca, koja mu je izrečena juna ove godine, zbog istih krivilčnih dela iz prethodnog perioda.

policija

Inače, veteran među pirotskim dilerima je u pritvoru, a droga i oružje su mu pronađeni letos, tačnije 6.avgusta kada je i uhapšen. Nekoliko paketića hroina je držao u đžepu svojih bermuda, druge ispod cigle u dvorištu, treće u šupljini monte , zatim u TA peći i na drugim skrovitim mestima. Oruže i municja su pronađeni ispod betonske ploče u dvorištu.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker