Gradska hronika

Više posla za Prekršajni sud u Pirotu

Broj predmeta, koji je pirotski Prekršajni sud, sa svojim jedinicama u okolnim gradovima  rešavao prošle godine je 3.848 što je za nekih 16,5 odsto više nego u 2013. godini.

milivoje-minic-predsednik-prekrsajnog-suda

Kako je Pirotskim vestima izjavio predsednik  tog suda Milivoje Minić, na osnovu deviznih prekršaja, zaplenjeno je 289.000 evra, 47.000 dolara i 6000 švajcarskih franaka. Reč je o novcu koji je krijumčaren preko graničnog prelaza Gradina.

devize-na-Gradini

Vrednost razne robe koja je zaplenjena iz prekršaja je 29,88 miliona dinara, a od naplaćenih kazni inkasirano je 40,26 miliona dinara. među zaplenjenom robom je tehnička roba, teklstilna, parfimerija, pa čak i afrodizijaci namenjeni daljoj preprodaji.

oduzeta vijagra na gradini

Kada je reč o saobraćajnim prekršajima i ovde je regisstrovano povećanje. Ukuno je izrečeno 686 kazni zabrane upravljanja motornim vozilom, a zanimljivo je da je među ovim osobama bilo j 11 maloletnika. Za volanom je bilo čak 283 osoba koje su ostale bez dozvola, što je  povećanje za nekih 40 odsto u odnosu na 2013. godinu.

Ostvarenje, odnosno broj rešenih “predmeta” j u Prekršajnom sudu je 52,16 odsto, što je među najboljim rezultatima u srbiji, imajući u vidu činjenicu da je ostvarenje u pojedinim sudovima svega 12 do 15 odsto.

P.V.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker