Gradska hronika

Više od 6000 posetilaca na Porodičnom danu bezbednosti Tigar tajersa

Pod sloganom Bezbednost je naša briga, kompanija Tigar Tyres je po drugi put  u krugu fabrike proteklog vikenda organizovala događaj  koji je okupio zaposlene, članove i goste njihovih porodica, kao i partnere iz lokalne zajednice. Više od 6.000 naših sugrađana je uzeleo učešće u ovom dešavanju koje ima za cilj da na popularan način promoviše bezbednost u najširem smislu reči  i unapređuje bezbednosnu kulturu. 

dan-porodicne-bezbednosti-tigar-tajersa_4

Tokom Porodičnog dana bezbednosti realizovano je dvadesetak različitih sadržaja. Organizovane su edukacije iz bezbednog ponašanja na poslu koje se tiču ergonomije (pravilnog podizanja tereta), kohabitacije (bezbednog ponašanja u prostoru gde se pešaci i vozila zajedno kreću), kretanja po različitim površinama, kao i kritičnih mesta uvlačenja, koja su prisutna i na radnom mestu, ali i kod kuće.  Najmlađi su učestvovali u radionicama na temu bezbednog ponašanja u saobraćaju, a stariji  posetioci su mogli da probaju simulatore vožnje i  nauče kako da pravilno koriste pojas i sl.
Više od 40 pripadnika jedinice Civilne zaštite Tigar Tyres-a su veoma uspešno prikazali vežbu gašenja požara u magacinu, izvlačenja povređenih i ukazivanja prve pomoći.

dan-porodicne-bezbednosti-tigar-tajersa_2

– Ove godine smo u Porodični dan bezbednosti uključili i naše partnere u projektu Growing together –  škole iz Pirota i Babušnice, zdravstvene,  saobraćajne i sportske  institucije, kao i partnere u oblasti ekologije,  sa ciljem da kroz atraktivne sadržaje animiramo naše sugrađane. Svi zajedno poslali smo snažnu poruku da su bezbednost, briga o životnom okruženju i zdravlju najvažniji za sve nas i našu budućnost, rekla je Milena Tošić, predstavnik kompanije Tigar Tyres i dodala:

– Zahvaljujem svima koji su učestvovali u Danu bezbednosti, jer su na ovaj način dali doprinos unapređenju naše svesti o značaju  bezbednosne, saobraćajne, ekološke i zdravstvene kulture.

dan-porodicne-bezbednosti-tigar-tajersa_1

Tigar Tyres je ove godine omogućio i svim zainteresovanim posetiocima da vide deo fabričkih postrojenja i deo proizvodnog procesa u fabrici Big Tigar.

Posebno je značajno to što je Porodični dan bezbednosti  bio potvrda snažnog volonterskog pokreta u Tigar Tyres-u. U organizaciju događaja uključilo se više od 200 volontera iz Tigar Tyres-a, koji su  donirali 2.400 sati dobrovoljnog rada i obezbedili da Dan kada je porodica Tigar Tyres na okupu protekne bezbedno i bez incidenata.

dan-porodicne-bezbednosti-tigar-tajersa_3

Služba za komunikacije

Tigar Tyres-a

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker