Gradska hronika

Više od 10.000 mladih Piroćanaca “prošlo” kroz Savetovalište za mlade

Kroz Savetovalište za mlade koje funkcioniše pri Domu zdravlja u Pirotu  za deset godina postojanja “prošlo” je više od 10.000 mladih Piroćanaca, izjavila je koordinator Savetovališta dr Miroslava Jovanović. Danas je povodom decenije postojanja i rada, Savetovalište dobilo vrednu donaciju, pametni lcd televizor i godinu dana besplatnog SBB paketa sa internetom i televizijom. Donatori su kompanija SBB i opština Pirot.

donacija savetovaliste

Koordinator rada Savetovališta dr Miroslava Jovanović kazala je uz reči zahvalnosti SBB-u i opštini Pirot da Savetovalište radi tačno deset godina.

-Ovo nam je došlo kao neka vrsta poklona za deceniju rada u kontinuitetu. Kroz ovo savetovalište i kroz edukacije Savetovališta je prošlo, odnosno imalo kontakta sa Savetovalištem čak više od 10.000 mladih Piroćanaca. Kroz treninge, radionice, neformalnu edukaciju koju smo prošlih godina imali u vidu pozorišnih predstava, koncerata i sličnih događaja. Imamo i nekoliko timova vršnjačkih edukatora koji su zajedno sa nama radili edukacije, tako da se nadamo da će ovaj poklon još dodatno omogućiti nove načine koje će sigurno mladi da smisle pa će edukacije koje ćemo raditi ovde od septembra meseca dobiti jednu novu dimenziju-kazala je dr Jovanović.

Po rečima specijaliste pedijatrije dr Milene Dimitrijević, ova donacija će mnogo značiti Savetovalištu.

-To je ono što nam je bilo potrebno da bismo osavremenili rad Savetovališta za mlade. Ovaj pametni televizor ima mnoge mogućnosti koje će nam biti dragocene upravo za ono što radimo ovde, a to je grupni zdravstveno vaspitni rad koji će kroz odgovarajuće prezentacije biti mnogo zanimljiviji mladim i oni će mnogo više i naučiti. Želim da se zahvalim lokalnoj samoupravi koja je svih ovih godina podržava rad Savetovališta. I ove godine su nam odobrili programe preko Lokalnog plana akcije za decu, kao i unazad nekoliko godina.

Pomoćnica predsednika opštine Pirot Milica Golubović zahvalila se kompaniji SBB na donaciji.

-Smatram da će televizor značiti puno najviše mladima jer će on biti svojevrsno edukativno sredstvo koje je mnogo nedostajalo Savetovalištu i koje će sigurno značajno osavremeniti rad ove ustanove-kazala je Golubovićeva.

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Apelijem na gradske vlasti, da obrate paznju na unistavanje gradskog zelenila u centru grada, koje deca koriste kao fudbalski teren. Ipak, to nisu fudbalski tereni i ta trava ce se unistiti vrlo brzo. Ako roditelji ne znaju/ne zele svoju decu da kultivisu, onda gradska vlast mora da uzme u razmatranje taj problem. Daleko od toga da ne podrzavam decu i deciju igru, ali je potrebno sacuvati neke stvari i drzati odredjeni nivo kulture. Takodje i onaj crveni trg sluzi kao fudbalsko igraliste, roditelji se plase da prosetaju sa bas malom decom, jer su u opasnosti da im obesna deca pogode dete loptom koju sutiraju. Kultura? Hvala.

    Zabrinute grupe roditelja.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker