Sport

Više nego bledo izdanje Radničkog, zaslužena pobeda Jagodine u Pirotu

Fudbal: Prva liga Srbije 20/21

Kolo: 32.

Pirot: Gradski stadion “Dragan Nikolić” , nedelja 17 časova.

Radnički – GFK Jagodina 0:1 (0:0)

FK Radnički: Ivan Dokić, Filip Stojanov(Bojan Vlaović), Božidar Mančić, Slobodan Ivanović, Filip Tolić, Bojan Dojkić, Marko Đorđijevski(Nikola Gajić),Nemanja Milošević, Miloš Kukolj(Aleksandar Kostić), Strahinja Petrović(Miodrag Milenković), Nemanja Petrov(Milan Ilić).

Onda kada je bilo najpotrebnije, s obzirom da se još uvek ne zna tačko koliko će klubova napustiti prvoligaško društvo i da još postoje šanse za opstanak, zatajili su fudbaleri Radničkog. Sem prvih petnaestak minuta prvog poluvremena, kada je igra domaćeg tima bila očekivano energična i agresivna, sve ostalo je teško objasniti. Gosti su preuzeli kontrolu terena i nisu dozvolili Radničkom da stvori makar jednu izgledniju priliku. Početak drugog poluvremena još slabiji. Gosti su to iskoristili i posle jednog prekida, u 52. minutu, postižu pobedonosni gol. Radniči po ko zna koji put olako prima gol iz prekida igre na šta je trener Perišić naročito ukazivao. Onda je usledio pritisak “Belih”. Nažalost, sve se završavalo predugim kombinovanjem i traženjem prilike da se lopta uputi ka golu, ali bez pravog udarca u okvir gola čuvara mreže Jagodine.

Treneru Radničkog, Draganu Perišiću, bilo je teško da komentariše utakmicu u kojoj njegovi igrači nisu pružili ono što se od njih očekivalo.

“Teško je dati komentar posle današnjeg rezultata. Kad se izgubi ovakva utakmica nema opravdanja, nismo smeli ovo da dozvolimo, a dozvolili smo. Ova tišina i ovaj ceo ambijent govori više od svega. Razočaran sam, naravno, jer nisam ovako nešto očekivao ni u najgoroj režiji. Kao trener preuzimam odgovornost, pokušali smo, ali definitivno nije bilo dovoljno energije za današnji meč. Imali smo tri sjajne situacije na početku, ali nismo pogodili okvir gola. Ne znam po koji put već primamo gol iz prekida, Jagodina je dostojanstveno iskoristila naš poklon. Na ovoliki energetski pad ja nemam odgovor. Čak se o padu ne može govoriti , već jednostavno nije bilo energije. Nije mi jasno da kod nekih mladih fudbalera nema te energije i srčanosti, a jedan Dojkić sa 36 godina i te kako pokazuje kako se izgara na terenu, želi i može toliko da daje sebe. Ovim momcima treba da je privilegija da vide šta znači takav karakter, iskustvo i kvalitet. Ne mogu da prihvatim u sportu da se spusti glava i da nema energije i tu nema opravdanja”- izjavio je Perišić.

Foto: Ilija Pejčić Lika

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker