Politika

Vidanović:Prezentovaćemo ideje i tražiti podršku građana Pirota na lokalnim izborima

Na današnjoj konferenciji za novinare SNS-a u Pirotu, Dimitrije Vidanović, član Povereništva kazao je da će ova stranka, u susret redovnim lokalnim izborima koji su na pragu, spremno dočekati lokalne izbore i da će to biti odlična prilika da građani daju svoju ocenu rada lokalnih vlasti u Pirotu, ali i drugim gradovima širom Srbije.

-Biće to prilika da građani Pirota kao i građani u drugim gradovima daju ocenu onoga što su predstavnici vlasti uradili za njih. To je prilika da se raščisti sa jednom lošom politikom, sa obmanjivanjem, sa nezakonitim trošenjem novca građana i mi se iskreno nadamo da će SNS u Pirotu imati prilike da pokaže sve ono što planira i želi da uradi za građane Pirota nakon narednih lokalnih izbora. Ideje aktuelne lokalne samouprave poprilično su loše, ideje im manjkaju, a mi ćemo kao odgovorna stranka u narednom periodu prezentovati te naše ideje i zatražiti podršku građana Pirota. Promene koje su u toku, to je kao kao jedan voz koji brzo juri. U tom vozu je Srpska napredna stranka. Svi oni koji pokušavaju da se ukrcaju u taj voz, bojim se da će pri tako velikoj brzini skupo da ih košta, a isto važi i za one koji pokušavaju da se iskrcaju iz tog voza. Biće to jedna velika prilika da se građani Vojvodine posebno, zahvale svima onima koji su do sada vršili vlast tako kako su je vršili. Dakle, biće prilika i da se zahvale DS-u, odnosno URS-u, čiji je mandat već pri kraju. Srpska napredna stranka u Pirotu će se boriti sa svojim Bojanom Pajtićem-Vladanom Vasićem-kazao je Vidanović.

20150903_115923_resize

Na konferenciji su govorili i narodni poslanici Radmilo Kostić i Dragan Todorović.

Poslanik Kostić je kazao da je u Pirotu predizborna kampanja već u toku.

-Ubrzano se asfaltiraju neke ulice, ubrzano se završavaju radovi, bazen kasni već četiri godine. Po našim saznanjima postoji ozbiljan problem sa bazenom jer izolacija nije na pravi način urađena pa postoje indicije da bazen na sedamdesetak mesta pusta-kazao je između ostalog Kostić.

Poslanik Todorović istakao je da da je tužna činjenica da je privreda u Pirotu na staklenim nogama.

-Razlog za to je što nije imala adekvatnu podršku lokalne samouprave. Očigledan primer je da preduzeća koja su nekada bila za ponos poput “Prvog maja” odlaze u stečaj i gase se. Privatni preduzetnici bivaju opterećeni sve većim nametima lokalne poreske administracije. Svetao primer, koji je nažalost, samo jedan, jeste Tigar ad, koji uprkos činjenici da nije imao podršku opštine, i pored minusa od 100 miliona evra, uspeo da stane na zdrave noge, napravi plan reorganizacije, dogovore sa poveriocima i očuva proizvodnju-kazao je između ostalog Todorović.

 

Slične vesti

5 Comments

  1. S’obzirom da je i Dimitrije Vidanovic uskocio u SNS kad je voz vec bio u pokretu, interesuje me koliko ga je iskostalo uskakanje u voz? Koja je cena za uskakanje u zahuktali voz jer bih i ja hteo da se ukrcam u taj voz? Vreme je novac, Dimitrije Vidanovic, nacelnik Pirotskog okruga, drzi stranacke konferencije za vreme radnog vremena. Koliko ce nas gradjane da iskosta njegovo iskakanje iz zahuktalog voza?

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker