Gradska hronika

Vidanović: Vlast (ne) uvažava primedbe opozicije

Čelnici Srpske napredne stranke u Pirotu danas su u prostorijama stranke održali konferenciju za novinare na kojoj su pozdravili odluku lokalne vlasti da se vrati nadoknada za treće dete nakon inicijative SNS-a i istakli da Pirot sada ne bi imao brojne  komunalne, infrastrukturne i slične probleme da su na vreme uvažavani predlozi i sugestije opozicije.

Šef odborničke  grupe SNS-a u lokalnom parlamentu u Pirotu Dimitrije Vidanović na konferenciji za novinare najpre je u ime svoje stranke čestitao svim Piroćancima gradsku slavu Uspenije Presvete Bogorodice.

ACA_8169_resize

– Najpre bismo izrazili zadovoljstvo zato što  je lokalna vlast u Pirotu poslušala predloge SNS-a i vratila nadoknadu za treće dete, doduše u duplo manjem iznosu. Mi ćemo se zalagati da se ta naknada i poveća u skladu sa mogućnostima budžeta. Da nas je lokalna vlast poslušala za još neke stvari kao što je to slučaj sa nadoknadom za treće dete ne bi imali probleme u gradu pre svega kada je reč o komunalnom uređenju, infrastrukturu, kao i o privrednom razvoju, koga u poslednjih deset godina uopšte nema. Zato sada imamo da se nakon samo dve godine, fontana u centru grada, ponovo se rekonstruiše i košta građane Pirota dodatnih 4 miliona dinara. Zato sada imamo da samo četiri dana pre početka nove školske godine u dvorištu OŠ “Vuk Karadžić” imamo utovarivače i mašine tako da deca neće moći da dočekaju početak školske godine onako kako dolikuje. Zato Piroćanci još uvek nemaju salu Doma kulture koja se obnavlja već godinu dana. Zato imamo i Omladinskih stadion koji još uvek nema upotrebnu dozvolu i nije uređen onako kako je predviđeno. Sudbina 1.300 radnika Prvog maja je dovedena u pitanje a lokalna samouprava se ne oglašava dokle je stigla sa pregovorima sa Vladom Srbije po tom pitanju. Podsetiću vas da  su čelnici lokalne samouprave svojevremeno preko Pirotskih vesti najavljivali da o sudbini Prvog maja razgovaraju sa čak petoro ministara-kazao je između ostalog Vidanović i dodao da je jedina svetla tačka u Pirotu Tigar tajers koji otvara nova radna mesta, ima sposoban menadžment i pokazuje društvenu odgovornost jer pomaže javne institucije na teritoriji celog Pirotskog okruga.

Na novinarsko pitanje šta će biti sa sudbinom Prvog maja i Tigra ad, narodni poslanik Radmilo Kostić kazao je novinarima da se nada da će po usvajanju UPPR-a ( Unapred pripremljeni plan reorganizacije) ova kompanija nastaviti normalno da radi.

-Očekuje se u toku septembra usvajanje UPPR-a i nadam se da će to ići u pravom smeru, odnosno da će ova kompanija koja je od velike važnosti za grad nastaviti da radi. Što se tiče Prvog maja, sa finansijskim direktorom Prvog maja imali smo kontakte sa ministarstvima, međutim, na pravnim timovima vlada Srbije i Slovenije je da otklone dilemu dali je AHA Mura Prvi maj deo stečajne mase AHA Mure ili ne. Dok se to ne raščisti do kraja ne mogu ništa da kažem, ali napori države su usmereni da se ova situacija pozitivno reši-kazao je poslanik Kostić.

tekst i foto A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker