Gradska hronika

Vetar pravi smetove

Putevi ka selima pirotske opštine su prohodni, pa su mnogi naši sugrađani novogodišnju noć dočekali kod svojih predaka i u mestima svog porekla. Poslednjeg dana prošle godine, mašine su, pored ostalog čistile i saobraćajnice ka  srednjevisočkim selima i ka Zavojskom jezeru.

put ka zavojskom jezeru

Ono, na šta se medjutim ne može uticati jesu niske temperature i led, kao i smetovi koje nanosi jak vetar. Kada je reč o srednjem Visoku, smetova od oko osamdesetak santimetara  ima kod nišorske crkve, tačnije kod Gugova, na putu koji se odvaja za Dobri do, ali i kod mesta Kruška, takođe na ovom putu.

pit ka srednjem visoku kod nisora

Ka selima za Gornji Visok , smetovi se mogu pojaviti na kilometar i po od Planinarskog doma, tačnije ispred Cerovog braništa, kao i na deonici izmedju Visočke Ržane i Rsovaca. Na putu ka Toplom dolu i Zaskovcima,  ima popriličnog leda, ali i pretećih odrona sa okolnih litica  u mestu Trpezica. Zbog svega toga, nadležni i dalje ne preporučuju putovanje-bez preke potrebe. zimska oprema i pneumatici  se podrazumevaju. Putevi ka Leskovcu i  Knjaževcu su prohodni, a saobraćaj se odvija otežano, ali redovno.

P.V.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker