ITLokalna samouprava

Veliko interesovanje IT kompanija za rad u Startap centru u Pirotu, traži se mesto više

Pirotski Startup centar dobio je i najsavremeniju opremu zahvaljujući kojoj je umrežen sa ostalim Startup centrima u Srbiji

Startap centar Pirot, koji funkcioniše uspešno više od godinu dana, postao je predmet interesovanja brojnih IT kompanija, ne samo iz zemlje, pa tako, nakon godinu dana, u Startup centru u Pirotu, na spratu iznad teretane u hali Kej, radi više od 20 IT stručnjaka u šest kompanija. Interesovanje kompanija je veliko i prevazilazi kapacitete uveliko, pa u Startup centru već sada rade na tome da se omogući proširenje čime bi se stvorio prostor za nove kompanije. Između ostalih, u Startap centru radi i jedna kompanija iz Južnoafričke Republike, reč je o kompaniji Greatsoft, koja zapošljava više od 10 IT stručnjaka. 

startup centar pirot
Najmoderniji komunikacioni sistem u Startup centru Pirot

Kako je za Pirotske vesti kazala Mira Zlatkov, iz Startap centra Pirot, uređenje i opremanje kompletnog prostora omogućili su Grad Pirot i Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj, koje je nedavno Startup centar Pirot opremilo i novom najmodernijom opremom za umrežavanje, čime se omogućava povezivanje svih Startap centara u Srbiji, praćenje konferencija, nesmetana komunikacija i čitava usluga diže na još viši nivo.

-Trenutno u Startap centru ima šest kompanija i dvadesetak ljudi koji rade u njima. Pre nekoliko dana završena je instalacija moderne računarske opreme koju smo takođe dobili od kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj. Reč je o integrisanom sistemu komunikacije koji je dostupan svim korisnicima Startup centra. On će omogućiti intenzivnu razmenu sadržaja koji je namenjen svim korisnicima Startap centra, a takođe putem ovog sistema povezani smo sa još sedam startap centara širom Srbije. Možemo prisustvovati konferencijama, razmenjivati ideje, prisustvovati edukacijama i drugim vidovima saradnje-kazala je Zlatkova za Pirotske vesti.

Startap centar Pirot

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker