Gradska hronika

Veliki uspeh učenika OŠ „Vuk Karadžić“ u Pirotu iz verske nastave

Na međunarodni konkurs na temu „Porodica“ koji su raspisali Svetosavsko zvonce i Srpsko odeljenje Međunarodnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda iz Moskve, dva učenika iz OŠ „Vuk Karadžić“ u Pirotu osvojila su dve prve nagrade. Strahinja Jovanović, učenik trećeg razreda OŠ „Vuk Karadžić“ u Pirotu je osvojio prvu nagradu za likovni rad, a Todor Mijalković, učenik petog razreda osvojio je prvu nagradu za literarni rad. Kao poklon za ovaj uspeh, učenici su osvojili tablet računar. U toku leta štampaće se i zbornik nagrađenih radova sa ovog konkursa. Pohvaljen je i rad Jovane Stančev, takođe učenice petog razreda OŠ „Vuk Karadžić“ u Pirotu, čiji će se literarni rad naći u ovom zborniku.20160524-IMG_6564_resize

Stiglo je dosta radova od učenika škole pri Ambasadi Ruske Federacije u Beogradu (Ruska škola), iz Amerike-učenici „Akademije Sveti Sava” iz Čikaga (Srpska škola u Čikagu), iz Kanade (škola u Vankuveru), kao i iz zemalja u okruženju: Slovenije, Mađarske, Crne Gore, Federacija BiH, Republike Srpske i naravno iz cele Srbije.

20160524-IMG_6653_resize

Na svečanoj dodeli nagrada, koja je održana 24. maja 2016.godine u Ruskom domu u Beogradu, prisustvovali su nagrađeni učenici zajedno sa svojom nastavnicom verske nastave Brankicom Vidojević.
Cilj konkursa je: duhovno, moralno, patriotsko vaspitanje dece i omladine, podsećanje na tradicionalne vrednosti i značaj porodice.

20160524-IMG_6301_resize

20160524-IMG_6347_resize

fotografije Andrej Jovanović

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker