Ljudi velikog srca

Veliki broj Piroćanaca podržao humanitarnu akciju NURDOR-a

Povodom 15. februara, Svetskog dana dece obolele od raka, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) organizovalo je u čak 40 gradova Srbije humanitarne akcije sa ciljem prikupljanja novca za poboljšanje uslova za lečenje dece obolele od raka i to izgradnjom moderne klinike u Nišu, koja će biti specijalizovana za lečenje mališana obolelih od teških bolesti upravo iz ovog dela Srbije.

Po rečima volonterke NURDOR-a Katarine Žikić, prva faza izgradnje specijalne bolnice je već završena i predstoji druga faza, uređenje i opremanje bolnice u Nišu.

Akciju NURDOR-a, koju već drugu godinu zaredom u Pirotu veoma uspešno organizuju volonteri NURDOR-a, među kojima su i studentkinje iz Pirota Katarina Žikić i Zorica Vučičević, Piroćanci su podržali u velikom broju, davanjem dobrovoljnih priloga i kupovinom suvenira, ali i slanjem SMS poruka u skoro svim pirotskim kafićima, gde je kafa plaćana SMS porukama. Od svake SMS poruke poslate na broj 1150 donirano je 100 dinara za završetak izgradnje klinike za lečenje dece obolele od raka. 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker