Lokalna samouprava

Većnici usvojili Statut grada

Na današnjoj sednici Opštinskog veća Pirota, većnici su usvojili izmene Statuta koje će se naći i pred odbornicima buduće Gradske skupštine u ponedeljak na konstitutivnoj sednici Gradskog parlamenta. Izmenama su predviđene promene naziva gradskih institucija pa će, kada odbornici usvoje zaključke sa Veća, Pirot dobiti Gradsku skupštinu, Gradsku upravu.

Jagoda Šnele, načelnica Odeljenja za finansije kazala je da je prošla godina završena sa budžetskim suficitom od preko 183 miliona dinara. Načelnica Šnele je konstatovala da je, za proteklih 11 godina, koliko se ona nalazi na čelu ove službe, opština Pirot svaku budžetsku godinu završavala uspešno, sa suficitom, ili bar na pozitivnoj nuli, što nije slučaj sa mnogim drugim gradovima u Srbiji.

Sekretar Opštinskog veća Irena Kostić govorila je o usvojenim izmenama Statuta, kojim i formalno-pravno, Pirot dobija status grada, gradonačelnika, Gradsku skupštinu, Gradsko veće i druge organe. O svim ovim tačkama raspravljaće se i u ponedeljak na konstitutivnoj sednici budućeg Gradskog parlamenta.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker