Sport

Večernje novosti:Veliki povratak Radničkog

Ulazak Radničkog u Prvu ligu privukao je veliku pažnju i republičkih medija pa su tako današnje Večenje novosti objavile veliki tekst pod naslovom “Veliki povratak” o istorijskom uspehu Belih i rukovodstva koje je za samo godinu dana uspelo da uvede i prvi tim i omladince u viši rang takmičenja.
Prenosimo tekst iz Novosti u celosti.

V. ĆIRIĆ | 06. jun 2016. 09:13 |

Cilj nam je da u višem rangu imamo stabilan status, odnosno da ne budemo ekipa za potkusurivanje i da budemo stabilan prvoligaš – kaže predsednik Aleksandar Ćirić

GOLOVIMA Nemanje Mančića, Spasića i Petrova, protiv Car Konstantina iz Niša, pred oko 5.000 gledalaca na domaćem terenu, fudbaleri pirotskog Radničkog, posle osam godina nadmetanja u Srskoj ligi, vratili su se u Prvu ligu i na taj način obradovali mnogobrojne simpatizere i zaljubljenike u fudbal u Pirotu.

image

Slavlju na stadionu “Dragan Nikolić” na Senjaku doprinela je i činjenica da gosti nisu postigli gol, a Piroćanci smatraju da su sasvim zasluženo ušli u viši rang, gde im je i mesto.

– Ovo je istorijski dan za Pirot, dobili smo prvoligaša. Cilj nam je da u višem rangu imamo stabilan status, odnosno da ne budemo ekipa za potkusurivanje i da budemo stabilan prvoligaš – kaže Aleksandar Ćirić, predsednik kluba i dodaje da je i omladinski pogon Piroćanaca postao član Kvalitetne lige Srbije.

Trener Marjan Živković, nekadašnji igrač “belih”, kaže da je titula prvaka osvojena na čist način i da niko ne može da stavi ni najmanju primedbu na ovakav ishod prvenstva.

– Sasvim zasluženo smo postali prvaci, a titulu smo osvojili u velikom stilu, zahvaljujući zalaganju svih u klubu – konstatuje Živković.

Radnički se poslednjih godina finansira iz gradskog budžeta, a uspeh kakav je priželjkivan godinama, posledica je stalnog ulaganja u sport, smatra gradonačelnik Vladan Vasić.

– Vratili smo se u prvoligaško društvo, jer po svemu zaslužujemo da tamo i budemo. Ovo je posledica ulaganja u sportsku infrastrukturu, ali i atmosfere u gradu, kao i odličnog rada sa ekipom. Vrlo važno je da imamo kvalitetne kulturne, ali i sportske događaje u Pirotu – naglašava Vasić i veruje da Radnički neće biti epizodista u Prvoj ligi.

image

Već od sutra Piroćanci očekuju nadležnu komisiju Prve lige, koja treba da pregleda i primi stadion i druge objekte, odnosno da proceni njihovu valjanost za takmičenje u višem rangu. Tim povodom ovde ne očekuju nikakve probleme, jer je poznata činjenica da Radnički ima kvalitetan stadion sa nekoliko pomoćnih
terena, ali i i ostalu infrastrukturu, koju priželjkuju i mnogo veće ekipe.

image

“PIRGOSI”

VELIKE zasluge za ulazak u Prvu ligu, osim rukovodstva sa predsednikom Aleksandrom Ćirićem i trenerom Marjanom Živkovićem na čelu, imaju i navijači “pirgosi”, koji su ekipu pratili tokom svih proteklih godine, pa čak, kako kažu, i kad je igrala na seoskim utrinama i njivama Srpske lige.
image

Ostaće upamćena i činjenica da su na pretposlednjem meču sa ekipom Tabane u Jagodini, direktnim konkurentom za ulazak i viši rang, koju su Piroćanci dobili sa 2:0, “pirgosima” ulaznice naplaćivane 2.000 dinara!?
Izvor:Večernje novosti

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker