Lokalna samoupravaPolitika

Vasić:Vrata za dobre projekte i ljude koji žele da rade u interesu građana uvek su otvorena

U pirotskoj javnosti uveliko se spekuliše ko će na mestu zamenika predsednika opštine doći umesto aktuelnog zamenika Branislava Kostića, koji je konkurisao za poziciju direktora Direkcije za izgradnju, ukoliko njegovu kandidaturu podrže odbornici lokalnog parlamenta u Pirotu na narednoj sednici. Najčešće se pominje da će Kostićevo mesto zauzeti neko iz trenutno najjače stranke u Srbiji Srpske napredne stranke, o čemu se navodno vode i razgovori. Kao potencijalni Kostićev naslednik pominje se i neko iz aktuelne vladajuće koalicije, tačnije iz Grupe građana “Pirotski naprednjaci”._DSC9446_resize

Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić kazao je za Pirotske vesti da, iako je na lokalu SNS u opoziciji, vladajuća većina u Pirotu spremna da razgovara sa svim kvalitetnim ljudima koji imaju dobre projekte i želju da rade u interesu svih građana Pirota.

-Svako ko želi dobro ovom gradu je dobrodošao, bez obzira iz koje je političke opcije. Ako može da donese neku investiciju, neki boljitak, ako je dobronameran i da  iza svega ne krije lični interes, vrata su mu otvorena. Naročito iz onih stranaka koje trenutno vode državu i imaju uticaj na državnu politiku. Nikad nismo bili zatvoreni u sebe i konzervativni već smo uvek razmišljali o budućnosti grada-kazao je Vasić.vasic

Komentarišući spekulacije o ulasku SNS-a u lokalnu vlast, Vasić je kazao da je aktuelna vladajuća većina otvorena za pregovore ali tek kada se završe stranački izbori u pirotskom SNS-u.

-Opštinski odbor SNS u Pirotu je raspušten, uskoro ih očekuju stranački izbori, pa kada se oni politički stabilizuju videćemo koji to ljudi vode stranku i da li sa njima može da se razgovara o interesima grada, ili će oni voditi svoju zasebnu politiku-zaključio je Vasić.

tekst i fotografije Aleksandar Ćirić

Slične vesti

7 Comments

  1. Vladan Vasic jos jednom pokazuje svoju politicku zrelost I drustveno – moralnu odgovornost I jasno nam daje do znanja da je bavljenje politikom odgovoran posao koji pre svega treba da se fokusira na opste interese svih nas gradjana Pirota a da za ljude koji pokusavaju da politiku koriste za osvarivanje svojih licnih interesa nema mesta ( Skansi mislim na tebe ) I sta drugo da kazem nego bravo Vladane Vasicu samo napred Pirocanci su uz tebe !!!

  2. A gde je tu Lale iz SNS ? Vasicu pazi sta uzimas za saradnike. Ti sto ti vise pred vratima i nude se su najopasniji. Zna se ko sam sebe nudi. Zato raspisi konkurs sa vrlo strogim kriterijumom, pa ko se pokaze u najboljem svetlu. Ni po babi ni po stricevima.

  3. Свуда , па и код нас у Пироту мора неко да влада а неко да страда. Нажалост огроман број Пироћанаца је настрадао. Да зло буде веће, из ко зна којих разлога људи су напустали своја радна места за мало новца, вероватно по принципу дај шта даш. Међу грађане је завладала некаква равнодушност и сумњива смиреност. Мало је оних који могу са сигурношћу да процене још колико ће ово да траје, мислим на пропадање. А о некаквој ренесанси да и не говоримо.Далеко смо ми од бољитка таман толико колико је Марс од Урана.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker