Lokalna samouprava

Vasić: Na muci radnika ne treba ubirati političke poene

Reagujući na jučerašnje kritike Povereništva Srpske napredne stranke u Pirotu, predsednik opštine mr Vladan Vasić kazao je da će se onome, ko na muci radnika koji štrajkuju glađu ubira političke poene, sve vratiti kao bumerang. Vasić je dodao da su ingerencije opštine prilikom bilo koje privatizacije, čak i firmi koje su do momenta privatizacije bile u vlasništvu opštine poput nedeljnika Sloboda ili TV Pirot, gotovo nikakve i da sav posao oko privatizacije sprovode država i Agencija za privatizaciju.

ACA_3539_resizeVasić je kazao da nije njegov manir da za svaki posao koji radi u opštini saziva konferenciju za štampu i hvali se time.

-Mi smo zabrinuti za situaciju u Prvom maju, pratimo svakodnevno šta se dešava u skladu sa našim zakonskim ovlašćenjima. Žao nam je što je grupa radnika krenula u štrajk glađu i nadam se da će prekinuti sa njim kako ne bi ugrozili svoje zdravlje. Jučerašnji sastanak u Ministarstvu privrede je ponudio neko rešenje a na ljudima iz Prvog maja je da donesu odluku. Nikada nisam želeo da ni jednu situaciju iskoristim da bi ubirao političke poene ili kritikovao političke protivnike i mislim da oni koji tako rade, da će im se to vratiti kao bumerang.

Juče je na konferenciji za štampu pokazan dokument koji je navodno dokaz da sam ja povezan sa privatizacijom Prvog maja, mi posedujemo taj dokument, a to je najobičniji Memorandum o razumevanju koji je potpisan između firme koja je tada nameravala da privatizuje fabriku, Ministarstva privrede i finansija i opštine Pirot  i u njemu se navodi da je kompanija “Mura” spremna da uloži 11 miliona evra i uposli 1.328 radnika. Pri tome su obaveze opštine Pirot da pruži administrativnu podršku investitoru, omogući brzo dobijanje gradjevinskih i drugih dozvola. Povrh svega, na kraju piše da su potpisnici ovog memoranduma saglasni da su odredbe ovog memoranduma uključujući sve navedene novčane iznose pravno neobavezujuće. Pitam vas, ko ovo ne bi potpisao, kada se izražava namera o zapošljavanju 1.328 radnika i investicijama od 11 miliona evra. Ja sam sličan memorandum potpisao i sa Tigar tajersom, sa najvišim rukovodstvom kompanije Mišlen.

Ovih dana smo primili pismo o zainteresovanosti libanskog investitora koji želi da gradi akva park, hotele, golf terene kod Sukovskog jezera, uloži milione u ovu investiciju i uposli hiljade radnika . Ne želimo time da se hvalimo, i ja to ne bi ni pomenuo, jer je sve još uvek neizvesno. Ono što se dnevno radi nije tema za konferenciju za štampu .

Ja se nadam da će država naći rešenje za Prvi maj jer je od krucijalne važnosti za grad da Prvi maj radi.  Zna se da je Agencija za privatizaciju bila zadužena za privatizaciju i Prvog maja i stvarno ne vidim kako je opština ili ja lično mogli da utičemo. To nismo mogli čak ni u slučaju kada su privatizovana preduzeća koja su do privatizacije bila vlasništvu opštine poput Televizije Pirot ili nedeljnika Sloboda-kazao je Vasić.

tekst i foto A.Ć.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker