Lokalna samouprava

Vasić:Javna preduzeća u Pirotu posluju pozitivno, očekuju ih milionske investicije

Na današnjoj sednici Opštinskog veća većnici su usvojili planove i programe javnih preduzeća kojima je osnivač opština Pirot. Nakon sednice predsednik opštine Pirot Vladan Vasić je izjavio novinarima da sva javna preduzeća u Pirotu posluju pozitivno, što nije slučaj u ostalim gradovima gde su javna preduzeća neretko u velikim dugovanjima.opstinsko vece

-Mogu da kažem da javna preduzeća za razliku od mnogih javnih preduzeća u drugim gradovima posluju pozitivno što je veoma bitno. Jedino toplana ima teškoća, ali je za toplanu izuzetno bitno da se ne prekida proces isporuke toplotne energije građanima i pravnim licima. Uprkos teškoj godini i teškoj situaciji isporuka toplotne energije će u kontinuitetu biti nastavljene investicije u 2014. godini. Uprkos teškoj godini koja se već sada najavljuje biće investicija iz sopstvenih i drugih izvora. Tri miliona evra treba da se investira u vodovod iz KFW programa, mimo toga još 50 miliona dinara iz sopstvenih sredstava “Vodovoda”. Toplanu očekuju investicije od oko dva miliona evra, “Komunalac” širi svoju delatnost i na seoske sredine iz kojih će se takođe odnositi smeće i uveliko se postavljaju kontejneri. Možemo da kažemo da javna preduzeća napreduju u svom poslovanju, investicijama, a da pri tome zadržavaju pozitivno poslovanje što je po meni za svaku pohvalu-kazao je Vasić.

vladan vasic

On je dodao i da država nije uspela da nadoknadi kašnjenja u isplati rata izvođačima radova na Zatvorenom bazenu. Ona su nastala 2012. godine tokom sprovođenja izbora i formiranja Vlade Srbije što je dovolo do prekida finansiranja ovog i brojnih drugih projekta od strane države koji su se realizovali u drugim gradovima.

Zbog toga je neminovno došlo do probijanja rokova. Preko 85 posto radova je završeno tako da je ostavljen rok od šest meseci da se svi radovi završe, s tim da će morati nakon toga da prođe mesec ili dva da se sve instalacije detaljno ispitaju, probaju, dobiju upotrebne dozvole, protivpožarne saglasnosti i ja sam uveren da će bazen biti gotov do 31. juna i da će on poćeti da funkcioniše ili u toku leta ili najkasnije 1. septembra sledeće godine-najavio je  Vasić.

tekst i fotografije Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker