Lokalna samouprava

Vasić:Javna preduzeća dobro posluju

Nakon današnje sednice Opštinskog veća konstatovano je da javna preduzeća u Pirotu dobro posluju, osim realizacije svih programa, ova preduzeća uspevaju i da realizuju veliki broj investicija važnih za funkcionisanje grada.

-Toplana je poslovala pozitivno. Višegodišnje konstatno ulaganje, poput izgradnje energane u Senjaku, preko ulaganja u toplovode i podstanice, počelo je da daje rezultate. Ove godine nas očekuje gašenje kotlarnica Bujica, Sud i Centrala. Sve će biti prikopčane na energanu Senjak, biće ugrađene 22 nove podstanice i nekoliko stotina metara novog toplovoda i time će se zaokružiti veliki investicioni ciklus kada je o toplani reč, pa će ona, verujem, biti spremna za efikasan rad u toku sledeće godine. I Vodovod ima dobro izvršenje planova, takođe i Komunalac. Direkcija za izgradnju je takođe dobro radila, a ima puno planova i za 2015. godine. Bilo je nekih promena ili odlaganja, pre svega mislim da realizaciju vodovoda Ponor, ili odlaganje izgradnje kružnog toka u ulici Srpskih vladara koji treba da poveže Drugi ring i budući most. Razlog za to je nerešavanje imovinskih odnosa ali se i to polako rešava. Sve u svemu, moja ocena je da je rad javnih preduzeća vrlo kvalitetan, da su ustanove kulture, ali i socijalne ustanove poput Centra za socijalni rad takođe dobro radile jer se vidi da na sve segmente naše populacije mi obraćamo pažnju-kazao je Vasić.

On se osvrnuo i na činjenicu da će Pirot dobiti još jednu industrijsku zonu – “Pirot-Jug”.

-S obzirom da smo u Industrijskoj zoni dostigli neki maksimum i nemamo više slobodnog prostora, a sa druge strane, pošto smo kupili 10 hektara zemljišta od Vojske Srbije, mi smo rešili da u tom delu grada otvorimo novu Industrijsku zonu koja će u perspektivi imati 60 hektara. Sada ćemo morati da se suočimo sa kupovinom zemljišta, opreme za infrastrukturu, ali to je nova industrijska zona koja se formira-kazao je Vasić.

 

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Postovani predsednice Opstine, nadam se da cete optimizovati rad Toplane nakon investicionog ciklusa. Niko ne zeli da placa grejanje leti, sto se moze postici boljom optimizacijom ljudskih resursa i ekonomicnijim poslovanjem.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker