Lokalna samouprava

Vasić:Grad će samostalno finansirati izgradnju Saobraćajnice 1

Izgradnju vitalne industrijske saobraćajnice 1, koja je veoma važna za dalje širenje Tigar tyresa, grad Pirot će u potpunosti finansirati iz svog budžeta, iako nadležno Ministarstvo privrede nije podržalo ovaj projekat, kazao je gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić.

vladan vasic

Projektom izgradnje Saobraćajnice 1 grad Pirot je konkurisao kod Ministarstva privrede u okviru Programa podrške razvoju poslovne infrastrukture za 2016. godinu. Po Vasićevim rečima, grad Pirot je očekivao da Ministarstvo podrži ovaj veoma važan projekat sa dvadesetak procenata, dok bi ostatak finansirao grad, ali Ministarstvo nije podržalo izgradnju Saobraćajnice 1 pa će grad Pirot samostalno finansirati ovaj vitalni projekat.

-Juče smo dobili odluku da projekat Saobraćajnice 1 nije podržan od strane Ministarstva. Imamo još jedan projekat, a to je izgradnja kružnog toka između ulice Srpskih vladara i Drugog ringa. Žao nam je što nismo dobili podršku ministarstva. Međutim, mi imamo novac i Saobraćajnicu 1 ćemo izgraditi iz gradskog budžeta. Malo smo kasnili sa raspisivanjem javne nabavke jer smo očekivali da dobijemo pomoć od Ministarstva, a da taj novac usmerimo u druge projekte. Nadam se da samo nisu u pitanju politički razlozi, možda i nama dokumentacija nije bila dobra-kazao je gradonačelnik Vasić.

DCIM100MEDIADJI_0222.JPG

Izgradnja Saobraćajnice 1 će koštati blizu 50 miliona dinara.

 

Slične vesti

2 Comments

  1. Izgradnjom saobracajnice 1 u koritu reke Nisave npravice se usko grlo koje ce ugroziti Pirot uzvodno i stalno plaviti deo grada zbog smanjenog protoka i suzavanja dela do odbrabenih nasipa. Kada je vrsena regulacija Nisave sa zastitnim bedemima radjen je proracun na maksimalni dotok vode bez izlivanja. sada sa suzavanjem odbrambenih nasipa dovodi se u pitanje bezbednost od poplava i sam Tigar a isam grad. Cudno je da su vodoprivredni strucnjaci uopste odobrili ovaj projekat tim pre sto se u jednom delu suzava protok Nisave i sa druge strane gradnjom magistralnog puta gotovo u koritu reke.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de