Lokalna samouprava

Vasić:Budžet za 2016. će ispuniti očekivanja svih budžetskih korisnika

Budžet za 2016. godinu ispuniće očekivanja svih budžetskih korisnika, napravljen je programski, što je novina, budžet je rodno odgovoran, napravljen po principima participativnog budžetiranja, socijalno je odgovoran i razvojni jer je dosta novca odvojeno za investicije, kazao je danas nakon sednice Opštinskog veća predsednik opštine Pirot Vladan Vasić. Budžetom za 2016. godinu predviđena su i povećanja socijalnih davanja. Većnici su usvojili predlog budžeta koji će iznositi oko 1.7 milijarde dinara. Za investicije će biti izdvojeno preko 270 miliona dinara. DSC_0004_resize

 

Ocenjujući budžetsku godinu na izmaku, Vasić je kazao da je tokom ove godine opštinski budžet imao prihodovanje iznad očekivanja, zbog čega će se vršiti i rebalans.

-Naredna godina će biti stabilna zbog toga što će najavljene izmene u pogledu smanjenja trasfera i druga negativna rešenja stupiti na snagu tek 1. januara 2017. godine, tako da onaj ko bude pravio budžet za 2017. godinu imaće velike probleme ukoliko ova zakonska rešenja stupe na snagu. Na nedavnoj sednici SKGO upućen je poziv Ministarstvu finansija da se povuče sporni predlog Zakona o finansiranju lokalnih samouprave jer će on napraviti velike probleme u finansiranju lokalnih samouprava-kazao je Vasić.

tekst, foto, video, montaža Aleksnadar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker