Lokalna samouprava

Vasić: Veoma važne posete predsednika Vučića ovom delu Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se juče u Nišu, sa predsednicima opština i načelnicima Pčinjskog, Jablaničkog, Topličkog, Pirotskog i Nišavskog okruga. Sastanku su prisustvovali i načelnica okruga Dragana Tončić i gradonačelnik Pirota  mr Vladan Vasić.

Gradonačelnik Pirota, mr Vladan Vasić nakon sastanka sa predsednikom Vučićem rekao je da su ovakve posete veoma važne za ovaj deo Srbije, koji je mahom nerazvijen.

-Dolaskom u Niš i na jug Srbije, predsednik Vučić ukazuje veliku pažnju na ovaj deo zemlje, i jako je važno da ovi krajevi koji su mahom nerazvijeni imaju podršku države. Na sastanku je pomenut Pirot kao grad dobre prakse, što se tiče budžeta i fiskalne politike. Pažnja je bila fokusirana više na one opštine koje su u problemima, u pogledu budžeta, dugova i nerazvijenosti. Dogovor je da svako od predsednika opština i gradonačelnika pošalje pismo sa predlozima šta bi država mogla da pomogne u narednom periodu, a da se onda sa svakim bileteralno razgovara. To ćemo i mi učiniti. Istaći ćemo dobre stvari, ali i probleme koje imamo, kao što je Tigar a.d., gde je državna pomoć neophodna, kao što su lokalni i regionalni putevi koji su degradirani prilikom izgradnje Koridora, i još jednom ću tražiti da se vojska vrati u Pirot- rekao je gradonačelnik Vasić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker